Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 mei 2020

Analyse: Bitcoin zoekende na halving met ‘geheime’ boodschap

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 235,1 miljard. Na een relatief vlakke ontwikkeling richting de Bitcoin halving zagen we ook na mining van block 630.000 geen spannende ontwikkelingen op de Aziatische markt. De Europese markt leek met een opening van $ 239,9 miljard enthousiaster, maar ook hier loopt het volume terug. Inmidels bedraagt de marktkapitalisatie nu $ 238,1 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 67,92 % bedroeg, neemt een fractie af naar 67,72 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we hoe de Bitcoin schrikachtig richting de halving ging. Inmiddels is deze gepasseerd zonder noemenswaardige koersverschuivingen. Ook vandaag zien we een licht positieve tendens, maar lijkt de munt vooral zoekende naar stabiliteit en richting. De Altcoins ontwikkelen zich opvallend positiever. Het negatieve weekend blijft impact houden op de weekkoersen. De Bitcoin-koers in dollars noteert na de shake-out $ 8.766,53. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 12 mei: Bitcoin zoekt richting, altcoins positief. Live koersen vastgelegd om 11.30 uur.
Crypto-analyse 12 mei: Bitcoin zoekt richting, altcoins positief. Live koersen vastgelegd om 11.30 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we dat ook de top 25 zich positief ontwikkeld zonder overdreven enthousiasme te tonen. Ook hier speelt het negatieve weekend de weekresultaten parten. De situatie zie je hieronder in beeld.

Koersoverzicht top 25 cryptomunten ook positief
Koersoverzicht top 25 cryptomunten ook positief. bron: Tradeincrypto.com

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin zoekende na halving met ‘geheime’ boodschap
Sluiten