Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 mei 2020

Analyse: Bitcoin zoekende na halving met ‘geheime’ boodschap

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur en het weekend

Wij blikten terug op de bizarre koersbewegingen die de Bitcoin de laatste dagen liet zien en kijken vooruit naar de mogelijke impact.

Onze collega’s van Cryptoclan.nl onderzochten in hoeverre de koersbeweging van de Bitcoin voor, tijdens en na de halving te verwachten is en hoe je daar als investeerder op kunt anticiperen.

Bitcoin nieuws

Inmiddels blijkt dat de Bitcoin halving bij miners het kaf van het koren scheidt. Inmiddels heeft zo’n 30% van de miners de markt verlaten, maar zoals we in de ‘bitcoin bites’ van vandaag kunnen zien is dat geen probleem. Twitter-topman Jack Dorsey blijft echter onverminderd enthousiast investeren in Bitcoin. Vraag is nu natuurlijk hoe snel de munt de $ 10.000,- kan passeren. In dit artikel gaat men op zoek naar een antwoord.

Analyse Cryptomunten en nieuws

Ethereum (ETH) maakt zich volgens oprichter Vitalik Buterin geen zorgen over de toekomst. De ontwikkeling van Ethereum 2.0 ligt volgens hem op schema. Toch heeft de koers het moeilijk. In deze analyse zie je waarom. Bezitters blijven echter positief, dit zien we aan het grote aantal investeerders dat hun cryptomunten bewaart.

De koers van de Ripple (XRP) wil nog niet echt bullish worden. In deze analyse zie je welke twee weerstanden daaraan in de weg staan.

Inmiddels voelt Ripple ook de hete adem van Tether (USDT) in de nek. Op diverse beurzen is de munt de Ripple qua marktkapitalisatie voorbij gestreefd.

De koers van de Bitcoin Cash (BCH) heeft hetzelfde probleem. Ook hier verspert een kritieke weerstand een bull-run.

Wat we vandaag kunnen verwachten van de Litecoin (LTC) lezen we in deze analyse.

Privacycoin Monero (XMR) zit in de lift. Inmiddels is het koersdoel verlegd naar de volgende weerstand op $ 68.-.

Verzamelanalyses

Hoe het de top 3 cryptomunten verging in de Aziatische markt zie je in deze verzamelanalyse.

Hoe de verwachtingen zijn voor Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Eos (EOS) zie je in deze verzamelanalyse.

Ook de Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM) en Tron (TRX) worden aan een verzamelanalyse onderworpen.

Sally Ho is vandaag weer van de partij. We sluiten de verzamelanalyses af met haar technische analyses.

Blockchain

Inmiddels vindt de Blockchain steeds meer haar weg naar privaat gebruik. Inmiddels is ook de eerste transactie in de staalhandel over de Blockchain een feit.

Als het aan IBM ligt is de Blockchain ook ideaal voor het afwikkelen van transacties. Zij presenteerde een nieuwe toepassing voor smart contracts.

Cryptobeurzen

Cryptobeurs Coinbase organiseert ‘Consensus’.  In onze crypto-agenda lees je meer details en zie je hoe je dit congres gratis mee kunt maken.

Binance heeft een onbekend bedrag geïnvesteerd in Tokocrypto, de belangrijkste cryptobeurs van Indonesië.

Cryptobedrijf Gemini, bekend door de oprichters, de gebroeders Winklevoss, steekt vanuit Amerika de oceaan over. Zij maakten bekend uit te breiden naar Europa.

Overig cryptonieuws

We zien hoe goud en de aandelenkoersen van de S&P500 steeds meer correlatie krijgen. Hierdoor is het voor investeerders minder aantrekkelijk om goud als ‘veilige haven’ te zien. De geadviseerde vervanger laat zich raden.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin zoekende na halving met ‘geheime’ boodschap
Sluiten