Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 mei 2020

Analyse: Bitcoin zoekende na halving met ‘geheime’ boodschap

#6 Bitcoin bites: Hoe reageren miners op de Bitcoin halving en welke geheime boodschap zat er in het laatste block?

Hoe reageren miners op de Bitcoin halving en welke geheime boodschap was er verborgen?

Gisteravond om 21.23 uur (Nederlandse tijd) was het zover. Het laatste block (nummer 629.999) voor de halving werd gemined door de Chinese mining pool F2Pool.com. Zij besloten een unieke boodschap aan het door hen geminede block mee te geven. Aangezien de Bitcoin (BTC) is gestart tijdens de financiële crisis besloot men tot een hommage die eer doet aan de Bitcoin en tegelijk inspeelt op de actualiteit. De boodschap die zij in het block opnamen luidt:

NYTimes 09/Apr/2020 With $2.3T Injection, Fed’s Plan Far Exceeds 2008 Rescue,” 

Met deze boodschap geeft men in ieder geval duidelijk aan veel toekomst in de Bitcoin (BTC) te zien en dat is belangrijk. Na het door hen geminede block ging de beloning voor minen namelijk van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per block. Om de verificatiestroom van transacties snel en veilig te houden is het belangrijk dat genoeg miners deze lagere beloning accepteren. Zo weten investeerders zeker dat zij hun werk voortzetten. Op dat gebied lijken er geen zorgen te zijn. De hash rate (die indiceert hoeveel miners er interesse hebben in het minen) bereikte de dag voor de halving het hoogste punt ooit. Dit kan natuurlijk zijn doordat veel miners erop hoopten met het laatste block vóór of het eerste block ná  de halving de geschiedenisboeken in  te gaan, maar het is zeker een goed teken.

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van CryptoClan.nl en onze crypto-analyse van morgen, waarvoor je jezelf nu al gratis kunt inschrijven, brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin zoekende na halving met ‘geheime’ boodschap
Sluiten