Tech 11 mrt 2019 Robert Kroes

Schiet een geheim wapen de Bitcoin koers omhoog?

Analisten buitelen over elkaar heen om te kunnen voorzien hoe de koers van de Bitcoin zich zal ontwikkelen. Volgens steeds meer van deze zieners is er een geheim wapen dat de koers van de Bitcoin naar nieuwe hoogte zal jagen. Uiteraard maken wij graag openbaar wat anderen geheim willen houden dus wij delen het geheime wapen graag.

Geheim wapen voor de Bitcoin koers?

Inderdaad, het geheime wapen van de Bitcoin wordt geclaimd door een groter wordende groep analisten. Zij combineren historische statistieken en gegevens over de goedkeuring van transacties op de Blockchain tot een geheim wapen. Dit geheime wapen moet de koers van de Bitcoin tussen nu en eind 2020 naar nieuwe hoogtes brengen. Wij leggen beide stappen uit.

Koersstijging Bitcoin op basis van blockchain

Als men transacties met Bitcoin doet worden deze in een ledger (grootboek) bijgehouden op diverse computers. Eens in de zoveel tijd (voor Bitcoin ongeveer 10 minuten) worden die transacties goedgekeurd door het -via computers- oplossen van ingewikkelde wiskundige vraagstukken. De computer die als eerste de goede oplossing registreert krijgt hiervoor een beloning. Op dit moment is de beloning 12,5 Bitcoin per blok. Na mining van 210.000 blokken wordt deze beloning gehalveerd. Volgens berekeningen op basis van de huidige snelheid van minen wordt de volgende halvering verwacht in mei 2020. Deze techniek is destijds bewust bedacht om schaarste te creëren.

Koersstijging Bitcoin op basis van historische analyse

Analisten hebben ontdekt dat deze techniek inderdaad lijkt te werken. Bij eerdere halvings (bijvoorbeeld die van 2016) begon de koers al een jaar voordat de feitelijke halving een feit was, te stijgen. Vervolgens ontstond er na de stijging een verdere piek in de koersen. Wanneer men die historische analyse van de Bitcoin naast de informatie over de komende halving legt zou de koers van de Bitcoin vanaf mei 2019 moeten stijgen tot aan het moment van halving, dat voorzien is in mei 2020. Daarna zou de koers een sterke stijging moeten doormaken in de maanden na de halving. Analisten voorzien dan ook een koersstijging naar $ 20.000,- per eind 2019 en $ 50.000,- per eind 2020.

Bestaat er echt een geheim wapen voor de Bitcoin koers?

Op basis van de analyse en de overzichten kunnen we ons de gedachte goed voorstellen. In onderstaande grafiek zie je een overzicht.

Relatie koers Bitcoin en halvering beloning mining. Een geheim wapen?
Relatie koers Bitcoin en halvering beloning mining. Een geheim wapen? Tradingview.com

In de grafiek zien we op 1 november 2012, 1 juli 2016 en 1 mei 2020 de momenten van halving aangegeven, met in het oranje steeds exact een jaar voor halving. De blauwe lijnen laten zien wanneer er na de halvinig een nieuwe hoogste koers bereikt is. De rode lijn geeft de indicatie weer wanneer het nieuwe hoogste punt bereikt zou moeten worden, waarbij de verticale lijn de datum en de horizontale lijn de prijsverwachting aangeeft. Als je de gele lijn volgt zie je de prijsbeweging. Met de paarse boxen zie je hoe de koers steeds na een halving van een laag punt naar een hoog punt en weer terug verloopt.

Toch gaat het te ver om met een simpele extrapolatie de koers vast te stellen. Immers, na 2016 is de markt een volgende fase van volwassenheid ingegaan. Ook zijn er nu ontwikkelingen gaande die deze ontwikkelingen kunnen beïnvloeden. Tot slot heeft de Bitcoin een geschiedenis van ‘maar’ 10 jaar, hetgeen wel erg kort is om over historische patronen, laat staan wetmatige ontwikkelingen te spreken. Het gezegde luidt dan ook niet voor niets: “In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst.”

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Schiet een geheim wapen de Bitcoin koers omhoog?
Sluiten