Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 nov 2018

Slecht teken: Herstel Bitcoin kan maanden duren (maar er is hoop)

Al enkele maanden was Bitcoin zeer stabiel. Men speculeerde er op los: was dit de basis voor een langdurige rally? Nee, zo bleek gisteren. De cryptomarkt zakte door de bodem en tikte een dieptepunt voor 2018 aan. Ook Bitcoin was zwaar de klos.

Herstel Bitcoin kan maanden duren

De grootste cryptocurrency zakte voor het eerst sinds oktober 2017 onder de 5600 dollar. Volgens Fundstrat Global Advisors analist Rob Sluymer zal het “weken, of zelfs maanden duren om de technische schade te repareren.”

Dat meldde hij gisteravond aan zijn cliënten, aldus Bloomberg. Volgens Sluymer heeft de klap van gisteren de cryptomarkt in een “deeply oversold” gebied geslingerd, waardoor de technische indicatoren op de lange termijn nou niet bepaald rooskleurig zijn.

Er is echter nog hoop. Sluymer concludeerde dat Bitcoin een “rally van meerdere maanden” in het verschiet heeft, maar pas nadat de “significante schade” van deze week ingehaald is. Pas dan heb je een “prijsstructuur die duurzaam en stevig genoeg is om een rally van meerdere maanden te ondersteunen.”

Dat stelt de potentiële explosie waar velen al maanden op wachten dus met weken of zelfs maanden uit. Dat is slecht nieuws, net nu we in een periode zitten waar institutionele investeerders op het punt stonden om de markt te betreden.

Soichiro Tsutsumi, investeerder bij eWarrant Japan Securities K.K., wijst op hoe gevaarlijk het doorbreken van de bodem van 6000 dollar is. Volgens hem is dat een zeer slecht teken voor de grote spelers in de industrie, vooral “businessmodellen die afhankelijk zijn van een groep aan cliënten.”

Dat sentiment hoor je bij de meeste gereputeerde experts en investeerders. De voorspelde recordbedragen voor eind 2018 zijn verder weg dan ooit, maar het is nog niet voorbij. CNBC journalist Carl Quintanilla benadrukt dat de markttrend voor eind dit jaar gestrest is, maar niet kapot.

Begin deze maand herhaalde Galaxy Digiyal CEO Michael Novogratz zijn claim dat Bitcoin “de 6800 dollar moet tackelen” om op de 9000 dollar uit te komen in december. Ook voorspelde hij dat de munt de “20.000 dollar of zelfs meer” aan kan gaan tikken in 2019. De grote vraag is: hoe lang moeten we nog geduld hebben?

?Lees ook: Blinde paniek: Bitcoin en en altcoins bereiken dieptepunt 2018

Reageer op artikel:
Slecht teken: Herstel Bitcoin kan maanden duren (maar er is hoop)
Sluiten