Cryptocoins 23 sep 2018 Ilona Braam

‘Bitcoin komt er volgend jaar weer bovenop, altcoins niet’

Als we Sonny Singh moeten geloven, mag je van geluk spreken als je hebt geïnvesteerd in Bitcoin in plaats van de vele altcoins op de markt. Volgens het hoofd marketing van de oudste en grootste cryptocurrency firma Bitpay, zal de cryptocurrency zich namelijk binnenkort gaan herstellen. In een interview met Bloomberg laat hij echter weten dat altcoins nooit meer hun eerdere gloriedagen zullen herbeleven.

Ontwikkelingen grotendeels gericht op Bitcoin

De man geeft aan dat we op het moment full speed bezig zijn met het ontwikkelen van praktische cryptocurrency toepassingen en van de benodigde infrastructuur. Dit verrassend genoeg ondanks het feit dat de markt sinds januari zo’n 80 procent in waarde is gedaald. Singh merkt echter op dat de ontwikkeling van de infrastructuur grotendeels is gericht op een enkele cryptocurrency, namelijk Bitcoin. Men zou zich veel minder richten op altcoins, zoals Ethereum, Ripple en Litecoin.

Bitcoin

Mainstream producten van grote firma’s

Singh verwijst hierbij naar de vermogensbeheerders BlackRock en Fidelity, die bezig zijn met het ontwikkelen van Bitcoin producten en altcoins veel minder interessant lijken te vinden. Volgens het marketing hoofd zou de waarde van Bitcoins hierdoor volgend jaar weer de lucht in schieten, wanneer deze mainstream producten worden gelanceerd. Op het moment zouden investeerders grotendeels handelen op basis van geruchten en het feit dat grote financiële instanties wel of niet in zee gaan met cryptocurrencies. Het zal volgens Singh dan ook pas zijn wanneer BlackRock een Bitcoin ETF lanceert, Square Bitcoin betalingen begint te verwerken en Goldman Sachs de cryptocurrency gaat verhandelen, dat we de prijs van Bitcoin omhoog zullen zien schieten.

Groot herstel in 2019

Dit zou allemaal ergens in 2019 moeten gebeuren. De man is er verder niet zeker van of de Bitcoin markt al de bodem heeft bereikt, maar de manier waarop er gehandeld wordt in de cryptocurrencywereld zou doen vermoeden dat investeerders uitkijken naar een beslissend moment of een catalyst, welke het grote herstel van de digitale valuta zou moeten inluiden. Ondanks het negatieve sentiment van Singh over altcoins, lijkt het voorlopig weer even goed te gaan met de cryptocurrencies. Onlangs schoot Ripple omhoog en ook de rest van de markt zag weer eindelijk groen.

 

CCN

Reageer op artikel:
‘Bitcoin komt er volgend jaar weer bovenop, altcoins niet’
Sluiten