Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 jan 2021

WANT Bitcoin break: superherstel na correctie, maar sporen nog zichtbaar

Nu de Europese markten weer gesloten zijn en de handel in Amerika weer begonnen is kijken we uiteraard naar de actuele stand van de Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten. Daarnaast kijken we terug naar de bijzondere dag van gisteren. Heeft de Bitcoin nog te lijden van de correctie van gisteren?

Uiteraard beginnen we met de actuele stand van de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin en altcoins herstellen na correctie van gisteren

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 29.053,40 ($ 35.344,78) en daarmee is het resultaat 11,08 % hoger dan tijdens de correctie van gisterenavond. Ook de rest van de cryptomarkt herstelt opvallend snel. Van de 25 belangrijkste cryptomunten herstelt Synthetix Network Token (SNX) het snelste met een stijging van C 35,88 in 24 uur. Alleen de USD Coin (USDC) schrijft met een verlies van 1,07 % de snelste daler. Uiteraard kun je de live cryptokoersen steeds volgen via de site van Tradeincrypto.com.

Bitcoin correctie van gisteren leidt tot opvallende statistieken

Allereerst waren daar de grootbezitters van de Bitcoin, de zogeheten ‘whales’. Nu de kruitdampen van de correctie optrekken blijkt dat zij op de laagste punten in de correctie bleven kopen, hetgeen investeerders uitleggen als teken van vertrouwen. De wat minder bullish ingestelde analisten zien eenzelfde trend, maar zij bestempelen dat als marktmanipulatie.

In de analyses voorzien kenners dat er twee waarschijnlijke scenario’s zijn. In het eerste scenario zal de koers van de munt verder dalen tot ongeveer $ 31.500,-, terwijl men in een ander scenario een periode van horizontale koersvorming zien tussen $ 31.500,- en $ 36.000,-. Dat is overigens geen reden tot paniek volgens diezelfde investeerders. Hun motto: “als je de de 20% correctie niet kunt waarderen, ben je ook de 600% stijging niet waard”. Deze gedachte sluit aan bij de analyse van de bekende analist Ki Young Ju, die een tweede ‘dump’ van de Bitcoin voorziet. Hij legt de oorzaak vooral bij de verkooplust van BTC-miners. Hoe miners de BTC-koers beïnvloeden lees je in dit achtergrondartikel.

Crash leidt tot ruzie tussen Peter Schiff en Tyler Winklevoss

De bekende Bitcoin-scepticus Peter Schiff schreef een blogpost waarin hij de interesse van institutionele beleggers sterk bagatelliseerde. Volgens de goud-adept bewees de correctie van gisteren dat institutionele beleggers helemaal niet zo enthousiast zijn. Uiteraard volgde de bekende lading kritiek over dat Bitcoin een piramidespel zou zijn. De verwijten aan de Bitcoin ontgingen Tyler Winklevoss niet. Hij reageerde als door een adder gebeten.

Er is dus veel te beleven op de cryptomarkt, zeker nu analisten hun licht laten schijnen over de verwachtingen van Altcoins in februari. Hierover maakten wij vanmiddag de NoBitcoin update.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

 

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin break: superherstel na correctie, maar sporen nog zichtbaar
Sluiten