Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 mrt 2021

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin herstelt voorafgaand aan belangrijke dag

Op de laatste handelsdag van de Europese financiële markten is het inmiddels weer lunchtijd. Wij kijken uiteraard naar de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten, die weer positief zijn. Wij bekijken waarom Bitcoin stijgt en blikken vooruit naar het grote aantal opties dat vanavond vervalt.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 45.3309,17 ($ 533.377,56). Dit is een stijging van 0,94% in 24 uur. Dat lijkt niet veel, maar gisterenmiddag ontstond een stevige correctie die de prijs zwaar drukte. Er is dus sprake van een krachtiger herstel dan je zou vermoeden.

Ook de rest van de cryptomunten laten positieve cijfers zien. Sterkste stijger is Terra (LUNA), dat de prijs in 24 uur met 13,47% zag stijgen. De enige cryptomunten met rode cijfers zijn Cryptocoin (CRO), dat 1,34% verliest en de stable coins. Dat is een positief teken, aangezien dit betekent dat men de stable coins verkoopt om te investeren. Het volledige overzicht met live cryptoprijzen kan je 24 uur per dag bekijken op Tradeincrypto.com en dat kan vandaag wel eens interessante beelden opleveren.

Iedereen kijkt naar de Bitcoin opties die vervallen

Vandaag is het de laatste vrijdag van de maand en dat betekent dat de maandopties op de CME-beurs en andere beurzen vervallen. Aangezien het ook de laatste vrijdag van het kwartaal is vervallen de kwartaalopties in Bitcoin eveneens. Dit betekent dat er een waarde van 6 miljard dollar vrijkomt.

Dit betekent dat de houders hun positie moeten heroverwegen en een bullish of bearish koers moeten kiezen om te investeren. Deze situatie zorgt voor volatiliteit, zoals we vandaag ook zien. Door de koerswijziging zijn de bulls momenteel in het voordeel. Men verwacht dan ook een verdere koersstijging richting $ 55.000,-. Als dit gebeurt beweegt de koers richting de hoogste weerstand die tussen $ 55.000,- en $ 56.000,- ligt. Verdere koersstijgingen zijn in dat geval niet uitgesloten.

Doordat de markt zo volatiel is houden investeerders echter ook rekening met een scenario waarin de bears de overhand krijgen voordat de opties vanavond vervallen. Men gebruikt dan een analyse om te bekijken waar de maximale bear-correctie de koers heen kan drijven. Deze ‘max pain’ zone ligt tussen $ 44.000,- en $ 45.000,-.

Als men dat punt zou bereiken is er volgens investeerders een correctie van 30% ten opzichte van het koersrecord van EUR 61.128,- en volgt er een rebound naar hogere prijzen. Het is dus erg belangrijk of de bulls of de bears de strijd om de vervallen opties winnen.

De voorzichtige inschatting is bullish

De reden dat de Bitcoin vanmorgen steeg was goed nieuws. Ten eerste kwam het bericht dat Microsoft gebruik gaat maken van de Bitcoin blockchain voor haar nieuwe identificatienetwerk. Het tweede goede nieuws was dat het Nieuw-Zeelandse pensioenfonds KiwiSaver $ 17,5 miljoen (5% van haar kapitaal) investeerde in Bitcoin.

Als we daarbij voegen dat ook overheden investeren en de institutionele partijen aanhoudend blijven investeren lijkt de koers bullish te blijven. Daarbij moeten we direct aantekenen dat de markt zeer volatiel is, dus geven we na het vervallen van de opties vanavond of in het weekend een update van de verwachtingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: Bitcoin herstelt voorafgaand aan belangrijke dag
Sluiten