Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT crypto update: Bitcoin hikt tegen grens, Altcoins staan op springen

De Amerikaanse beurzen waren vandaag gesloten, dit met uitzondering van de optiemarkt, die een halve dag open was. Daarom was het interessant hoe de Amerikaanse handelsdag zou verlopen. Wij bekijken de laatste ontwikkelingen rondom de Bitcoin prijs. Ook bekijken we een aantal Altcoins die op springen staan.

We beginnen, zoals gebruikelijk, met de actuele prijs van de Bitcoin en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin worstelt met $ 60.000,- in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 50.007,34 ($ 58.817,50) en dat is 0,35% lager dan gisteren. Toch vertekent deze koersbeweging, maar daar komen we later op terug.

Met deze horizontale koersbeweging blijft de Bitcoin iets achter in de verder positieve cryptomarkt. In de top 255 cryptomunten zien we voornamelijk groene cijfers. Eos (EOS) noteert met + 11,32% de sterkste stijging in 24 uur. Er zijn ook verliezers te noteren. Filecoin (FILE) levert met 13,14% het meeste in, maar het weekresultaat is nog steeds positief. Uiteraard kun je 24 uur per dag, dus ook tijdens het Paasweekend op de site van Tradeincrypto.com de cryptoprijzen live volgen.

Bitcoin na nieuwe afwijzing van $ 60.000,- op uitbreken

Zoals we aangaven lijkt de koers van de Bitcoin horizontaal te bewegen. We zagen vanmiddag echter dat de Bitcoin richting $ 60.000,- bewoog. In de Amerikaanse markt ging de koers zelfs even door die magische grens, maar er volgde direct (op $ 60.055,02) weer een afwijzing, waarna de koers daalde.

Een analyse van de Bollinger Bands laat echter zien dat de bandbreedte door deze dans rond $ 60.000,- bijzonder krap wordt. Hierdoor verwachten analisten op korte termijn een sterke uitbraak van de Bitcoin koers. Vraag is natuurlijk of deze naar boven of naar beneden zal zijn. Het lijkt erop dat de bull-run eerst een forse correctie zal moeten ondergaan om weer te kunnen stijgen. Men spreekt dan ook over een ‘short-term top’ met een mogelijke reversal. Ondanks de paasdagen is het advies van experts dus om op te passen.

Deze Altcoins staan op klappen

We deelden in maart een aantal voorspellingen van Altcoins die getipt werden door experts. Zo noemden we in dit artikel 5 cryptomunten die op uitbreken stonden. Inmiddels kunnen we de resultaten per eind maart opmaken. Dat zijn de volgende:

  • Ethereum (ETH), deze boekte in maart een rendement van 7,01 % en in het eerste kwartaal een rendement van 54,60%;
  • Cardano (ADA), hier zagen we met +5,03% een positief maandresultaat. Ook het kwartaalresultaat was met 281,12% erg sterk;
  • SushiSwap (SUSHI), deze munt bleef met een maandresultaat van -18,94% achter bij de verwachtingen, hoewel het kwartaalresultaat met 105,13% zeker goed was;
  • Enjin Coin (Enjin), deze cryptomunt boekte in maart een resultaat van 53,84%, waarmee het kwartaalresultaat op 596,25% uitkwam;
  • Eternity Chain (ENT) is nog maar kort opnieuw actief. Het rendement voor de maand was met 1.923,92% om van te smullen. De driemaands-statistiek is nog niet voor handen.

Daarnaast bespraken we een aantal keer een mogelijke koersuitbraak van VeChain (VET). Ook deze cryptomunt stelde met een maandresultaat van 39,61%% en kwartaalwinst van 224,05% zeker niet teleur. Uiteraard bekijken wij morgen (zaterdag) in een nieuwe koersverwachting de cryptomunten die getipt worden voor een koerswinst april.

Onze Paasplanning

Ook voor ons staat het lange Paasweekend voor de deur. Vanavond bekijken we de Altcoin markt. We analyseren daarbij de best presterende cryptomunten van maart.

Morgen (zaterdag) kun je van ons weer een nieuwe koersverwachting verwachten.

Op Eerste Paasdag gaan we Paaseieren zoeken en plannen we dus geen bijdragen. Tweede Paasdag zijn de markten in Amerika gewoon open. We zullen dan dus aan het eind van de dag een bijdrage publiceren.

Uiteraard zijn de planningen steeds onder voorbehoud van actueel nieuws. Als de actualiteit aanleiding biedt informeren we je eerder of passen we de inhoud van de planning aan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!