Bitcoin horror: geen geld en koersdoel $ 1.000,-

Investeerders volgen het nieuws over de Bitcoin op de voet. Zij kijken daarbij meestal naar signalen voor een stijgende markt. Toch is er ook altijd wel een tegengeluid te horen. Vandaag bekijken we twee staaltjes echte Bitcoin horror. Zo zou er geen geld meer in de markt zijn en zou het koersdoel $ 1.000,- bedragen. Kruip jij al bevend van angst tegen jouw cryptowallet aan?

Doemdenkers in Bitcoin zijn er altijd

Toen de koers in mei van dit jaar na de beruchte cryptowinter razendsnel begon te stijgen bleven doemdenkers roepen dat het nooit goed kon gaan. Wat zij toen niet konden bevroeden was dat we enkele maanden later het jaarrecord (tot nu toe) rond de $ 14.000,- zouden zien verschijnen. Nu de Bitcoin-koers weer een aardig eind onder het jaarrecord is gezakt duiken de doemdenkers weer op. Vanmorgen zagen we weer twee staaltjes echte Bitcoin-horror.

Bitcoin lijdt onder gebrek aan volatiliteit

Zo claimden een aantal ‘experts’ dat er geen volatiliteit in de markt zou zijn omdat alle ‘slimme’ investeerders over zouden stappen in goud en aandelen. De auteur van dit artikel maakte korte metten met die bewering. Er is geen bewijs voor een correlatie tussen de koers van de Bitcoin en de koers van goud en/of aandelen. Daarbij bleek al eerder dat het in een volatiele markt voor particuliere investeerders vaak niet verstandig is om te investeren. Kortom, horrornieuws waar een flinke korrel zout niet bij missstaat.

Bitcoin koersdoel $ 1.000,-?

Peter Schiff is een koerswatcher en Bitcoin-scepticus die regelmatig doemscenario’s op de markt loslaat. Zeker omdat hij een voorstander is van goud en denkt dat de goudprijs stijgt als hij investeerders beweegt om uit cryptomunten te stappen. De ‘voorspeller’, die overigens regelmatig de plank misslaat, voorziet nu een koersdoel van $ 1.000,-. Het is niet de eerste keer dat hij dit roept, maar tegelijkertijd houdt hij zelf wel Bitcoin als belegging.

De conclusie is dat er vooral veel geroepen wordt in de cryptowereld, maar dat dit vaker een mening dan een feit is. Daarom is het altijd goed om je op objectieve analyses en het laatste nieuws te baseren als je zelf wilt investeren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin horror: geen geld en koersdoel $ 1.000,-
Sluiten