Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 dec 2020

Bitcoin break: Bitcoin houdt stand na onrustige middag

De eerste handelsdag is weer voorbij op de Europese financiële markten. In Amerika zijn de beurzen open, dus dat is een mooi moment om de stand op te maken voor de Bitcoin en andere cryptomunten na een onrustige eerste handels(mid)dag van de week. Zo legde Binance de handel stil en voorspelt een expert zware tijden voor de grootste cryptomunt.

Zo presteren Bitcoin en andere cryptomunten bij het scheiden van de Europese markt.

Bitcoin houdt stand, Altcoins hebben het moeilijk

Voor het weekend zagen we dat de Bitcoin vrijdagavond onder de $ 23.000,- dook. Een echte dip bleef echter uit. Sterker nog, tijdens een heuse weekend-rally schoot de grootste cryptomunt zelfs even door de $ 24.000,-. Dit bleek iets te snel gedacht, want er volgde een correctie. Toch houdt de grootste cryptomunt tot op het moment van schrijven stand boven de $ 23.000,-. De koers bedraagt op dit moment namelijk EUR 18.869,94 ($ 23.064,81) en dat is een daling van 2,80% ten opzichte van gisteren.

De andere cryptomunten hebben het beduidend moeilijker. We zien in de top 25 op de stable coins na alleen dalende koersen in de top-25. Bitcoin Cash (BCH) heeft het het moeilijkst en verliest 10,24% in een dag. De live koersen kun je natuurlijk nog steeds live bekijken.

Al met al een opmerkelijk einde van een onrustige dag. Zo moest Binance de handel zelfs even staken.

Binance staakt handel na software bug

Binance baas CZ deelde vanmiddag dat de toonaangevende cryptobeurs de handel moest staken wegens een bug in de software. Zijn melding lijkt duidelijk.

De #safu betekent ‘Secure Asset Fund for Users (SAFU). Dit bleek echter bij veel traders niet in goede aarde te vallen. Het bleek namelijk dat eerdere transacties niet uitgevoerd waren waardoor er flinke verliezen te noteren waren. Hoe men daarop reageerde is in de draad duidelijk te lezen. Het gevoel SAFU overheerst niet.

Bovendien ligt de handel er op het moment van schrijven nog steeds uit. CZ deelt mee dat het probleem groter is dan verwacht.

Alsof dit nog niet genoeg was deelde een andere trader een ander probleem.

Expert Tom DeMark ziet een uitputtingsslag aankomen

Zondag schreef de Bitcoin aan het eind van de week de eerste rode kaars in negen weken in de kaarsgrafiek. Dit betekent volgens hem dat deze rally in de bull-run uitput. Hij voorziet dan ook een terugval van de koers aan het eind van de week. Deze koersval is naar zijn verwachting minimaal 5,5 % tot 11 %, maar kan volgens hem ook veel intenser zijn. Hij blijft overigens bullish voor de lange termijn. Kortom een onrustige dag die ons weer benieuwd maakt naar de ontwikkelingen van morgen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Bitcoin houdt stand na onrustige middag
Sluiten