Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 12 jan 2018

Bitcoin (BTC) in Nederland kopen met iDeal: zo werkt het

Hoewel Bitcoin de laatste tijd weer een beetje aan het dalen is, blijft het nog steeds de meest populaire cryptocoin. Nog steeds zijn mensen geïnteresseerd in het kopen van de cryptocurrency en sommigen zien het dalen van de waarde als een ideaal moment om juist de coins te gaan open. Als je ook van plan bent om bitcoins te kopen, zijn dit vijf brokers waar je dat makkelijk kunt doen via iDeal.

Bitonic

Bitonic is een Nederlands Bitcoin bedrijf, dat in 2012 is opgericht. De missie van het bedrijf is bitcoins beschikbaar maken voor iedereen. Volgens de site zou Bitonic het eerste en grootste Bitcoin bedrijf zijn in Nederland. Om van alles te leren over Bitcoins kun je trainingen en cursussen volgen en worden er zelfs presentaties en workshops georganiseerd. Je kunt er makkelijk betalen via iDeal, maar je moet wel minimaal 0,01 Bitcoin kopen. Dat komt, inclusief transactiekosten van ongeveer 1 procent, neer op 200 euro.

Bitonic bitcoin bedrijf

BTC DIRECT

Bij BTC DIRECT kun je snel en makkelijk Bitcoins kopen. Volgens de site zou dit tegen de laagste tarieven gebeuren. Naast iDeal, kun je ook MisterCash of een bankoverschrijving gebruiken om voor je coins te betalen. Bij BTC DIRECT hoef je niet meteen voor een hoog bedrag te beginnen, maar kun je al voor 10 euro een klein gedeelte van een coin kopen. Ook kun je je coins weer verkopen en in de nabije toekomst zou het ook mogelijk zijn om je bitcoins bij BTC DIRECT offline op te slaan. Hierdoor blijven je coins veilig, ook al wordt de site gehackt.

BTC DIRECT

Bitmymoney

Ook bij Bitmymoney kun je al voor een klein bedrag beginnen met Bitcoin. Voor 25 of 50 euro kun je al aan de slag. Op de site wordt er wel voor gewaarschuwd dat het momenteel erg duur is om bitcoins te versturen naar een bitcoinadres via het Bitcoinnetwerk. Als je er toch voor wilt gaan en ook meteen met een groter bedrag wilt beginnen, moet je eerst een bitcoinrekening openen. Ook is er een sectie op de Bitmymoney site, waar uitgelegd wordt wat je precies moet weten voordat je met Bitcoin begint.

Bitmymoney

Bitvavo

Bij Bitvavo is het al helemaal feest en is er geen minimumbedrag voor het kopen van je bitcoins. Bitvavo heeft als doel om bitcoins en andere cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken. Je kunt er ook Litecoin, Ethereum, Ripple, Monero en Dash kopen en Bitvavo maakt automatisch wallets voor je cryptocoins aan. Om de veiligheid van je coins te vergroten, wordt het grootste deel van de coins die je koopt, bewaard in offline wallets. Ook is er een tweefactor-authenticatie proces.

Bitvavo

HappyCoins

Bij Happycoins kun je bitcoins kopen en verkopen. Dat hoeft niet voor extreme bedragen, maar je kunt om te beginnen al bitcoins kopen voor 25, 50 of 100 euro. Hier gaat echter wel een service fee voor de mijners vanaf plus een bedrag voor de bankkosten. Als je voor 100 euro coins koopt, krijg je dus voor iets minder dan 100 euro coins. Het maximum bedrag waarvoor je bitcoins mag kopen is afhankelijk van de status van je account. Als je net bent begonnen, zal dit een lager bedrag zijn. HappyCoins wil eraan bijdragen dat Bitcoin een algemeen aanvaarde en succesvolle coin wordt. Hoewel Bitcoin niet echt milieuvriendelijk is, probeert HappyCoins dat toch te zijn door voor het grootste gedeelte duurzame energie te gebruiken.

HappyCoins

Sinds Bitcoin begon, zijn er behoorlijk wat andere cryptocurrency verschenen. Een nieuwe toevoeging wordt één uit een opmerkelijke hoek. Het Whatsapp alternatief Telegram zou namelijk ook komen met een eigen cryptocoin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin (BTC) in Nederland kopen met iDeal: zo werkt het
Sluiten