Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 feb 2021

WANT Bitcoin break: Bitcoin in afwachting van … Ryan Babel?

Nu de Europese financiële markten weer gesloten zijn en de handel in Amerika begonnen is inventariseren wij de huidige prijs voor Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten. Ook bekijken wij welk aanstaande evenement de koers van de Bitcoin verder omhoog kan duwen. Tot slot  verwelkomen we Ryan Babel als enthousiasteling.

Uiteraard beginnen we met de huidige prijs voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin rally even tot stilstand, andere cryptomunten bieden wisselend beeld

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 30.849,19 ($ 36.955,54) en dat is 0,23% lager dan gisteren rond deze tijd. Wel beweegt de koers boven het niveau van onze Bitcoin-break van gisterenavond. De andere cryptomunten laten inmiddels een wisselend beeld zien. Stellar (XLM) en Bitcoin SV (BSV) verliezen met 4,21% beide exact evenveel. Aan de andere kant gooien Dogecoin (DOGE) en Defi-token Aave (AAVE) met koersstijgingen van respectievelijk 41,47% en 44,23% hoge ogen.

Uiteraard kun je alle cryptoprijzen 24 uur per dag live volgen bij onze collega’s van Tradeincrypto.com.

Stijgt de Bitcoin koers morgen naar $ 40.000,-?

Waar er normaal gesproken vooral Bitcoin-opties vervallen aan het eind van de maand is er morgen (5 februari) iets bijzonders te verwachten. Er vervalt dan namelijk voor $ 1 miljard aan BTC-opties. Volgens een analyse van de bekende analist Marcel Pechman kan dit ervoor zorgen dat de Bitcoin door stijgt naar waardes van $ 38.000,- of hoger.

Dit komt volgens hem vooral omdat de put-opties een koers richting de $ 34.000,- bewegen en de koers hier nu (redelijk) ver boven ligt. Hoewel we eerder zagen dat het vervallen van aanzienlijke hoeveelheden opties niet direct tot grote koersschommelingen leidt is deze analyse de aandacht waard. Of de belangrijkste cryptomunt deze kant op beweegt kun je uiteraard volgen via on-chain metrics, waar onze collega’s van Tradeincrypto.com een achtergrondbijdrage over deelden.

Profvoetballer Ryan Babel is officieel BTC-believer

Steeds meer internationale beroemdheden spreken zich uit als enthousiasteling voor Bitcoin en andere cryptomunten. ‘Onze’ Ryan Babel, de voormalig international die sinds kort voor Galatasaray uitkomt Tweette het volgende:

Als we door zijn tijdlijn bladeren blijkt hij een enthousiast volger. Zo retweette hij op 7 januari de podcast van Anthony Pompliano en volgde hij gisteren de Clubhouse-meeting van Elon Musk. Uiteraard blijven we volgen of hij de volgende crypto-influencer wordt.

Hoewel de Bitcoin aan kop gaat stalen de andere cryptomunten vandaag de show. Als je benieuwd bent naar de laatste ontwikkeling verwijzen we je graag naar onze NoBitcoin-lunch die we vanmiddag presenteerden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin break: Bitcoin in afwachting van … Ryan Babel?
Sluiten