Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 sep 2018

Cryptomarkt kleurt rood: Bitcoin incasseert razend snel flinke klap

Oef, in de afgelopen 30 minuten is Bitcoin meer dan twee procent in waarde gedaald. Waar de munt de afgelopen dagen eindelijk stevig naar de 7400 dollar klom, staat de teller nu op de 6950 dollar.

Bitcoin incasseert flinke correctie

Dat heeft ook direct impact gehad op de rest van de markt. Ethereum, Bitcoin Cash, EOS en Ripple daalden stuk voor stuk zes tot zeven procent in waarde.

Ondanks de sterke indicatoren die op het aanbreken van een bull market wezen, wist Bitcoin dus niet zijn momentum te behouden.

Overigens hoeven investeerders nog niet in paniek te raken. De markt is zeer volatiel, en kortstondige correcties komen vrijwel dagelijks voor.

Wanneer Bitcoin in de komende 24 uur weer stabiliteit weet te vinden boven de 7000 dollar, dan is het volgens analisten mogelijk dat een neerwaartse trend wordt vermeden.

Sterker nog, de kans is groot dat de koers alweer bijgetrokken is op het moment dat je dit artikel leest. Laten we het hopen.

Twee opties voor de cryptomarkt

De investeerder en gereputeerde technisch analist Edward Morra wees er eerder vandaag al op dat er een flinke correctie aan kan gaan komen:

Bitcoin

Al met al leek het er begin vandaag sterk op dat Bitcoin twee opties heeft: een uitbraak boven de 7500 dollar, richting misschien zelfs de 8000 dollar, of een flinke correctie, waarbij de bodem van 6500 dollar opnieuw wordt getest.

Met de daling van het afgelopen uur lijkt het er op dat die tweede optie uit is gekomen, al kun je dat soort conclusies pas echt over een paar uur trekken. Wie weet wordt de geleden schade snel gecompenseerd.

De rest van de markt wordt vooralsnog in ieder geval harder getroffen. De meeste kleinere munten klommen de afgelopen dagen met moeite hun dal uit, maar die winst is nu vrijwel meteen weggevaagd.

Er is een flinke stap richting een bull market nodig om ook momentum voor de altcoins te creëren. Ondertussen stijgt het handelsvolume van Tether (USDT) boven de 3 miljard dollar, wat gezien de geschiedenis van de markt waarschijnlijk de correctie van Bitcoin zal verstevigen.

 

Reageer op artikel:
Cryptomarkt kleurt rood: Bitcoin incasseert razend snel flinke klap
Sluiten