Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 4 jun 2018

Wanneer moet je in Bitcoin en Ethereum investeren?

Bitcoin en Ethereum zijn de bekendste cryptocurrency. Misschien heb je er weleens over nagedacht om te investeren in de munten. Uiteindelijk heb je het niet gedaan, omdat je het niet verstandig leek. Dat kan een goede keuze zijn, maar je kunt ook behoorlijk spijt krijgen van het niet instappen. Wanneer is het nu een goed moment om te investeren in Bitcoin en Ethereum?

Op het juiste moment instappen

Het investeren in cryptocurrency als Bitcoin en Ethereum vergt wat onderzoek. Natuurlijk is het ingewikkeld om in een glazen bol te kijken en een voorspelling te doen, maar je kunt wel een voorspelling doen op basis van eerder behaalde resultaten. Het is wel goed om te onthouden dat eerder behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.

Belangrijkste cryptonieuws in je inbox! ?

Schrijf je in voor Ontbytes, en ontvang het belangrijkste cryptonieuws!
[revue_subscribe]

Ethereum Bitcoin

Als je ziet dat Ethereum of Bitcoin goedkoper is dan op veel andere momenten, is het een goed moment om in te stappen. De kans dat de munt over een tijdje weer meer waard zal worden, is namelijk groot.

Wisselende koers

De wisselende koers is de bepalende factor of je investeert in Bitcoin en Ethereum of niet. Een goed voorbeeld van op het juiste moment investeren is Michael Novogratz. Hij is inmiddels miljardair, mede dankzij cryptocurrencies. Hij besloot te investeren in Ethereum, omdat hij zeker wist dat het veel waard zou worden. Novogratz legde maar liefst 10 procent van zijn hele inkomen in.
Deze column is geschreven door Floris van Exchanges.nl. Zijn website gaat over cryptocurrency koersen. Volg hem op LinkedIn.
Op een gegeven moment werd de Bitcoin 3000 dollar waard, terwijl Ethereum 400 dollar waard werd. De investeerder besloot alles te verkopen. Daarmee was hij niet de enige, want een paar uur later was er een enorme dip te zien in de koers voor Bitcoin. Hij maakte een enorme klapper: hij werd nog rijker dan hij al was.

Wees je ervan bewust dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden

Het geld kunnen missen

Het klinkt misschien voordehandliggend, maar je moet vooral investeren als je geld hebt liggen dat je kunt missen. Met spaargeld of misschien zelfs geld voor een toekomstig pensioen investeren is een minder goed idee. Het gaat hier wel om beleggen en dat doe je altijd met een bepaald risico.

Cryptomunten als Bitcoin en Ethereum kunnen in korte tijd enorm veel waard worden, of voor verliezen zorgen. Je hebt een voordeel als je al wat ervaring hebt met het handelen op de beurs; beleggers kunnen de grillen van een cryptomunt waarschijnlijk wel aan

Als de munt ‘gebacked’ wordt

We komen nog even terug op het doen naar onderzoek. Bekijk eerst eens wie investeren in welke cryptomunten. Rijke Amerikanen stappen niet blind in een munt, ze hebben zich waarschijnlijk eerst laten adviseren. Met dat advies kun jij ook iets. Denk bijvoorbeeld aan Steve Wozniak van Apple, die actief in Ethereum handelt en het zelfs de hemel in prijst.

Bitcoin Ripple Ethereum

Als er veel vertrouwen is in een munt, is het een goed moment om in te stappen. Zodra het vertrouwen verdwijnt, merk je dat de munt het effect van een bubbel heeft. De bubbel kan op een gegeven moment knappen en dan verliest iedereen geld. Daarom is het zo belangrijk dat er steeds investeerders bijkomen die vertrouwen hebben in de munt.

Niet alleen bekende personen hebben vertrouwen in bepaalde cryptocurrency. Japan is bijvoorbeeld het enige land ter wereld waar de Bitcoin wordt geaccepteerd als een wettig betaalmiddel. Je betaalt er dus met de traditionele Yen of met de Bitcoin. Dat gaat in Japan zelfs zo ver, dat je straks gewoon cryptocurrency kunt pinnen in de winkel. Ook India wil die kant opgaan.

China heeft ook vertrouwen in cryptocurrency, maar wil de touwtjes niet uit handen geven. Het wil een eigen cryptomunt ontwikkelen, waarin Chinezen kunnen investeren.

Volwassen

Ethereum is een goed voorbeeld van een munt die snel volwassen wordt. Zo werd in 2017 een samenwerkingsverband opgericht met de naam ‘Ethereum Enterprise Alliance’. Grote bedrijven als Samsung en Toyota werken er aan mee.

Dit soort ontwikkelingen geven maar aan dat een munt snel volwassen wordt. Het is een goed moment om in te stappen en ook te investeren in cryptocurrency.

Advies

Ben je ook van plan te investeren in Bitcoin of Ethereum? Dan blijft het advies: “Doe goed onderzoek.” Stap niet zomaar in een munt als je geen kennis hebt van economie, van beurzen of van koerswisselingen. Natuurlijk is ook wat technische kennis handig. Leer ook de basisbegrippen, zodat je mee kunt praten met andere liefhebbers van cryptomunten.

Tot slot: wees je ervan bewust dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden. Geld inleggen dat je eigenlijk niet kunt missen is dan ook geen goed idee. Investeer vooral als je het risico kan dragen.

?Lees ook: Is de technologie achter Bitcoin gedoemd te falen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wanneer moet je in Bitcoin en Ethereum investeren?
Sluiten