Ben je te laat om in Bitcoin en andere cryptomunten te investeren?

De Bitcoin wordt langzaam aan meer vertrouwd. Er komt regelgeving, meer mensen begrijpen het concept en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Vraag is of het nog zin heeft om in te stappen in de Bitcoin. Wij zoeken een antwoord in het verleden en de toekomst.

Bitcoin en cryptomunten 5 jaar geleden

Stel je eens voor dat wij op 11 oktober 2014 duizend dollar hadden genomen, deze in briefjes van 100 hadden verdeeld en voor 100 euro per munt de top 10 aangekocht hadden. Vervolgens hadden we de wallet opgeborgen en er pas dit herfstige weekend weer naar gekeken. Laten we de hard forks vergeten. Zelfs dan biedt onze investering flink wat op. Logischerwijze zijn er ook verliezers. Wij zetten de resultaten op een rij. Laten we eerst eens kijken hoe de top 10 eruit zag op 11 oktober 2014:

bitcoin-altcoins-top-10-2014
De top 10 Bitcoin en cryptomunten op 11 oktober 2014. Coinmarketcap

Deze resultaten zullen voor veel investeerders in crypto even wennen zijn. Wie deze resultaten naast de koers van vandaag legt kan zich verbazen. Zoals gezegd laten we de hard forks sinds 2014 even buiten beschouwing, maar zelfs dan had de investering van $ 100,- per munt van toen je tot een resultaat van $ 13.880,- gebracht. Inderdaad, zelfs na de cryptowinter van 2018 had je een vermogen bij elkaar belegd.

Sterker nog, er zijn eigenlijk maar vier verliezers te noteren. $ 100,- NXT (NXT) toen had nu nog $ 55,- opgeleverd. Namecoin (NMC) had 50% van jouw originele investering verbrand en van $ 100,- Counterparty (XCP) had nog slechts $44  overgebleven. Peercoin (PPC) maakt het meeste op. Deze verloor sindsdien 75% in waarde. Wie op basis van deze cijfers zou concluderen dat het inderdaad te laat is om in cryptomunten te beleggen zou te vlot conclusies trekken. Zo was de Bitcoin-dominatie toen liefst 90,54%.

Ook wanneer we de prestaties van de Bitcoin sindsdien bekijken zien we alleen maar stijging sinds 2014. Verder kunnen we zien dat het aantal Altcoins sinds 2014 enorm is toegenomen. Toch overleven de oudere Altcoins nog steeds, ondanks her en der een verlies.

De cryptomarkt in de toekomst

Wanneer we de vooruitzichten van de Bitcoin bekijken staan we eigenlijk pas aan het begin van de levenscyclus. Het lijkt er dus op dat het zeker niet te laat is om te investeren in de Bitcoin. Voor de Altcoins geldt dat het aanbod geëxplodeerd is. Er zijn veel meer cryptomunten bijgekomen, waarvan het merendeel niet altijd even goed presteert. Welk opvallend is dat al deze ‘oude’ cryptomunten nog bestaan, terwijl de nieuwere bij bosjes omvallen. Tot slot kunnen we (opnieuw) concluderen dat ondanks de volatiliteit en de koersschommelingen het investeren in crypto, zeker op lange termijn bijzonder lucratief kan zijn en dat het zeker niet te laat is om je in deze markt te verdiepen en jouw eigen onderzoek te doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Ben je te laat om in Bitcoin en andere cryptomunten te investeren?
Sluiten