Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 aug 2019

Daarom wordt in Bitcoin investeren steeds aantrekkelijker

Inmiddels is de Bitcoin sinds april flink in waarde gestegen. Als het even minder gaat wordt er direct veel geklaagd. Zouden de klagers vergeten zijn dat ze in maart nog geen 4.000 euro voor de Bitcoin kregen? Misschien zijn we juist teleurgesteld in zichzelf dat ze toen niet toesloegen. De Bitcoin wordt namelijk steeds aantrekkelijker om in te investeren. Zeker op lange termijn ziet de toekomst voor Bitcoin er rooskleurig uit. Wij noemen vijf factoren.

1. In Bitcoin investeren vanwege de inflatie

Helaas klinken er steeds meer geluiden dat de economische groei terug zal lopen. Daarbij komt ook hoge inflatie kijken. De inflatie van de Bitcoin is vastgelegd op 3,74% per jaar. Dit kan wel eens erg gunstig blijken.

2. Massa-adoptie drijft waarde Bitcoin op

Hoe vaak heb jij jouw salaris al gekregen in Bitcoin? In Nieuw-Zeeland kan het vanaf deze week. Heb jij wel eens een lekkere koffie afgerekend met wat Satoshi? Starbucks maakt het mogelijk. Zo zullen we de Bitcoin steeds vaker op zien duiken. Al die nieuwe gebruikers moeten die Bitcoins natuurlijk wel kopen. Gelukkig leidt stijgende vraag tot stijgende prijzen.

3. In Bitcoin investeren kan maar 21 miljoen keer

Het maximale aantal Bitcoins dat ooit kan verschijnen is 21 miljoen. Wanneer deze allemaal in omloop zijn kan men dus alleen nog Bitcoin kopen als iemand anders hem wilt verkopen. Dat drijft de wet van vraag en aanbod tot grote spanning, zo is de verwachting.

4. Facebook Libra Bitcoin

Leuk dat Facebook in 2020 de Facebook Libra munt wil introduceren. Jammer dat zo ongeveer de hele wereld over de cryptomunt die geen cryptomunt is, heen gevallen is. Als Facebook de plannen doorzet zal men nog regelmatig het vergelijk met de Bitcoin maken en dat levert meer aandacht en interesse op. Blaast Facebook het project af? Dan denken nieuwe concurrenten wel twee keer na.

5. In Bitcoin investeren voor de halving

In het voorjaar van 2020 halveert de beloning voor het minen van Bitcoin. Hoe voordelig dit kan zijn voor investeerders legden wij al eerder uit. Het is immers niet voor niets dat men een ‘war on Bitcoin‘ verwacht.

Natuurlijk zullen er nog genoeg onverwachte koersbewegingen zijn. Ongetwijfeld stort de markt nog een keer in. Maar zeg eerlijk, op lange termijn is dit toch een positief vooruitzicht?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken. Je kunt je ook eenmalig registreren. Je krijgt onze crypto-analyse dan elke dag gratis in jouw mailbox. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Daarom wordt in Bitcoin investeren steeds aantrekkelijker
Sluiten