Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Twitter-CEO Jack Dorsey investeert enorm in Bitcoin, maar waarom?

Tot voor kort was Jack Dorsey in de wereld van cryptobeleggingen niet bekend. Dit veranderde na een interview op 1 februari. Nu, bijna twee maanden later zien investeerders hem ineens als voorbeeld. Ook heeft hij een eigen crypto hashtag en bouwt hij een eigen fanbase. Zijn enorme investeringen hebben daar ongetwijfeld wat mee te maken. Wij reconstrueren de meest stormachtige entree in Bitcoin van 2019 alvast voor je.

Waarom is Jack Dorsey ineens belangrijk voor Bitcoin?

Tot 1 januari was Dorsey uiteraard bekend als CEO van Twitter, maar was hij binnen de crypto-wereld anoniem. Dit veranderde toen de populaire youtube vlog ‘The Joe Rogan Experience” op 1 februari een interview met Dorsey publiceerde. Ze bespraken van alles en ook de toekomst van het internet kwam ter sprake. Volkomen onverwacht vertelde Dorsey dat hij verwachtte dat het gehele internet gebruik gaat maken van één cryptomunt. Gezien de geschiedenis lijkt het hem logisch dat Bitcoin die cryptomunt wordt. Hierna citeren wij zijn uitspraak die de wereldpers haalde:

Hier kun je de geruchtmakende Joe Rogan Experience zelf bekijken (tekst loopt door na het filmpje).

De cryptowereld reageerde verbaasd en tegelijk enthousiast. Zo benutte het crypto-initiatief ‘The lightning torch’ het moment direct om hem als volgende drager van de torch aan te wijzen.Dit deed hij, niet verheel onverwacht via Twitter. Direct begonnen gebruikers hem vragen te stellen over andere cryptomunten. Zoals we dat van het fijngevoelige communicatiekanaal gewend zijn reageerde hij met duidelijke taal en spottende GIF-jes op vragen over diverse cryptomunten, zoals de Tron (TRX) en Bitcoin SV (BSV). Dit bleef ook niet opgemerkt in de cryptocommunity en zijn ster was rijzende. Er bleef nog een grote vraag over.

Hoeveel investeert Jack Dorsey zelf in Bitcoin (BTC)?

In de podcast “Tales From The Crypt” gaf Dorsey een half uur durend interview waarin hij zijn strategie uitlegde. Via het Twitter-bericht hieronder kun je de Podcast beluisteren.

Uiteindelijk komt het erop neer dat hij $ 10.000,- per week belegt in Bitcoin (BTC). Ook dit nieuws, dat uiteraard veel vertrouwen in de Bitcoin uitstraalt, werd groot opgepakt. Alle reden voor Dorsey om meer over Bitcoin te Twitteren. Hij deelt nu zelfs zijn aankoopgeschiedenis onder de hashtag #stackingsats. Deze uitdrukking staat voor ‘stacking satoshi’s’. Satoshi’s zijn dan weer de kleinste delen van de Bitcoin (BTC) die je los kunt kopen. Fans gebruiken nu, zoals je in reply op de Podcast kunt zien, dezelfde hashtag om hun steun en vertrouwen in Bitcoin en Dorsey te onderstrepen. Er wordt her en der al gesproken over een ‘crypto movement’. Hij schaart zich daarmee in een heel rijtje van Bitcoin-influencers met eigen volgers.

(tektst loopt door na de Tweet)

Uiteraard toont dergelijk gedrag veel vertrouwen in de Bitcoin en zorgt de positieve commotie die Dorsey veroorzaakt voor meer bekendheid van Bitcoin en dat is altijd goed. Alle redenen om de de ontwikkelingen goed in de gaten te (blijven) houden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twitter-CEO Jack Dorsey investeert enorm in Bitcoin, maar waarom?
Sluiten