Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 mrt 2019

Kost de Bitcoin de mannelijkheid van John McAfee?

De oprichter en naamgever van de bekende anti-virus software McAfee, John McAfee, is al jaren zeer luidruchtig aanwezig in de cryptowereld. Sommigen beschouwen hem als een onverwacht scherpe visionair, andere noemen hem vooral ‘excentriek’, om het voorzichtig te zeggen. Zijn laatste escapades zijn de kandidaatstelling voor president in 2020. Campagne voeren is echter lastig. Inmiddels leeft McAfee wegens principieel bezwaar tegen belastingen namelijk het land verlaten. Hij leeft nu als banneling op een schip voor de kust van de Bahama’s. Toch is een fikse fiscale naheffingsaanslag en wellicht vervolging voor fraude niet het scherpste zwaard van Damocles dat boven zijn hoofd hangt.

Wat is de Bitcoin uitdaging voor John McAfee?

Op 17 juli 2017 ging John McAfee een even geruchtmakende als bizarre weddenschap aan. Hij voorspelde op basis van analyses dat de koers van de Bitcoin tegen eind 2020 $1 miljoen zou bedragen. Toen men aangaf deze koers wel erg hoog te vinden en daar kritische vragen over stelde veranderde hij zijn voorspelling in een weddenschap. De tegenprestatie (excuses als u een zwakke maag heeft) liegt er niet om. Hij eet dan live op televisie zijn eigen geslachtsdeel op.

In dit filmpje legt McAfee zijn beweegredenen uit. (tekst loopt door na het filmpje).

Wat is de status van de weddenschap?

Voor zover bekend is McAfee nog niet teruggekrabbeld. Gezien de cryptowinter die achter ons ligt was daar wellicht wel reden toe. Direct na bekendwording van de weddenschap is men gaan rekenen. Om uit te komen op de koers die McAfee voorspelt zou de Bitcoin, die op 17 juli 2017 $2.244 bedroeg, met minimaal 0.484095526 per dag moeten stijgen om op 12 december 2020 op $1 miljoen uit te komen. Wanneer we die rekenmethode aanhouden zou de koers van de Bitcoin, die op het moment van schrijven $ 3,984.72 bedraagt, op minimaal $42.818,- moeten liggen.

Wat nu?

De echte waarde ligt zo’n 90% onder de waarde die nodig is om eind 2020 het koersdoel te halen. Nu heeft de crypto-gemeenschap al eerder gezien dat het woord ‘onmogelijk’ redelijk zeldzaam is, maar nu moet er toch erg veel gebeuren om het door McAfee genoemde koersdoel te halen. Dit doet de vraag rijzen of McAfee op de Bahama’s ook tijd besteedt aan koken. Overigens zijn er minder pijnlijke manieren om te speculeren over beleggen in Bitcoin. Hoe dan ook, de weddenschap van McAfee wordt steeds actueler, dus heb je alweer een goed excuus om het Bitcoin-nieuws te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Kost de Bitcoin de mannelijkheid van John McAfee?
Sluiten