Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin en JP Morgan bull, nieuwe regels SEC [video]

Op deze Goede Vrijdag gaat de handel in Bitcoin en andere cryptomunten gewoon door. Wij bekijken dan ook de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten. Ook bekijken we de nieuwe regels die die SEC in voorbereiding heeft voor de Bitcoin en het enthousiasme van JP Morgan.

We beginnen uiteraard met de actuele prijzen voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt in positieve markt

De sfeer zit er op de laatste handelsdag voor Pasen goed in. Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 50.723,55 ($ 59.700,85) en dat is 2,08% hoger dan gisterenmiddag en ook nog steeds op weg naar de psychologisch belangrijke $ 60.000,-.

De andere cryptomunten uit de top 25 volgen deze positieve ontwikkeling. Op twee uitzonderingen na zien we alleen maar groene cijfers. Sterkste stijger is de Eos (EOS), die 17,80% wint. De uitzonderingen zijn Filecoin (FILE) en Dogecoin (DOGE), die respectievelijk 7,04% en 6,77% verliezen. Het overzicht met live cryptoprijzen, dat je uiteraard ook het hele Paasweekend op Tradeincrypto.com kunt zien, toont echter meer cryptomunten die de winst in dubbele cijfers schrijven.

JP Morgan enthousiast over Bitcoin

Steeds meer banken omarmen de Bitcoin. Nadat we deze week al zagen dat Morgan Stanley en Goldman Sachs zich in de Bitcoin- en cryptohandel begeven meldt JPMorgan Chase zich nu ook als Bitcoin bull. Zij maken zelf nog geen handelsopties voor Bitcoin bekend, maar verhogen wel het koersdoel naar $ 130.000,-. Zij rekenen op massale adoptie door institutionele beleggers (zakelijke investeerders) als de volatiliteit van Bitcoin kleiner wordt. De nieuwe regelgeving die de SEC in voorbereiding heeft kan daarbij een rol spelen.

Amerikaanse toezichthouder SEC komt met nieuwe cryptoregelgeving

De Amerikaanse financiële toezichthouder SEC komt namelijk met nieuwe regelgeving voor cryptomunten. Hoewel de inhoud van die regels nog niet bekend is wist voormalig SEC voorman Clayton al wel uit te leggen dat de regelgeving zowel nationaal als internationaal zal gelden en geleidelijk zal worden uitgerold.

Hiermee is het verhaal dat de Amerikaanse overheid een ban op de Bitcoin voor zou bereiden ontkracht. Ook is pikant dat Clayton in het interview aangeeft dat cryptomunten geen ‘securities’ zijn en daardoor niet onder huidige regelgeving vallen.

Het is namelijk diezelfde SEC die onder leiding van Clayton een rechtszaak tegen Ripple (XRP) begon omdat zij vonden dat deze munt wel een security is en men zich bij uitgifte niet aan regelgeving voor securities zou houden. Dit zou volgens hen met centrale leiding te maken hebben, maar advocaten van Ripple zullen het onderstaande interview vast anders uitleggen en gebruiken.

Onze Paasplanning

Ook voor ons staat het lange Paasweekend voor de deur. Vanavond bekijken we de Altcoin markt. We analyseren daarbij de best presterende cryptomunten van maart.

Morgen (zaterdag) kun je van ons weer een nieuwe koersverwachting verwachten.

Op Eerste Paasdag gaan we Paaseieren zoeken en plannen we dus geen bijdragen. Tweede Paasdag zijn de markten in Amerika gewoon open. We zullen dan dus aan het eind van de dag een bijdrage publiceren.

Uiteraard zijn de planningen steeds onder voorbehoud van actueel nieuws. Als de actualiteit aanleiding biedt informeren we je eerder of passen we de inhoud van de planning aan.

Vrolijk Pasen!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!