Tech 21 dec 2018 Noah Korevaar

Voorbij de bodem: Juich niet te vroeg voor Bitcoin

De afgelopen dagen maakten Bitcoin en een hoop altcoins een flinke comeback na maanden aan stabiliteit en/of rode cijfers. Al snel werd online euforisch de conclusie getrokken dat de correctie-fase voorbij was, dat Bitcoin een bodem had bereikt en dat het tijd was voor de bull market.

Juich niet te vroeg voor Bitcoin

Ook Binance CEO Changpeng Zhao zou daar baat bij hebben met zijn bedrijf. Toch is hij realistisch, en uit hij zijn twijfels over de huidige prijsbewegingen. Tegenover Bloomberg legt de jonge miljardair uit dat crypto een markt vol speculators is en dat volatiliteit dan ook geen verrassing zou moeten zijn.

Daarbij wijst hij erop dat we dan ook niet onze conclusies moeten baseren op korte prijsbewegingen, maar op de lange termijn. “Het veld moet groeien door bouwers, de jongens die applicaties bouwen en ervoor zorgen dat de adoptie van cryptocurrencies op de lange termijn toeneemt,” aldus Zhao.

Pas dan kunnen we juichen. Zonder die degelijke basis kan het bloedbad zo weer terugkeren door de hevige volatiliteit. Er zijn killer-apps nodig, zo benadrukt de ondernemer.

Begin dit jaar kwamen veel ambitieuze projecten tot stand, die het verschil claimden te gaan maken in de adoptie van digitale munten. Toepassingen, die de munten van handelsmiddelen naar praktische technologie moesten tillen.

Het kost tijd

Dat kost echter tijd. Veel van die projecten hebben geld binnengeharkt, en zijn vervolgens ingestort. De projecten die wel daadwerkelijk door aan het ontwikkelen zijn, zitten pas in de alfa-fase van hun ambitieuze plannen. Dat heeft tijd nodig, terwijl investeerders ongeduldig zich afvragen waar de beloofde revolutie blijft.

Zhao heeft er echter vertrouwen in dat de crypto-industrie zal overleven. Hij vestigt zijn hoop op bedrijven die gebruiksvriendelijke applicaties bouwen, en “dat gebeurt onafhankelijk van hoe de prijs beweegt.”

De een gelooft er heilig in dat Bitcoin van zijn bodem af is, de ander verwacht nog een laatste golf die de munt richting de 1500 dollar kan doen crashen. Dat beweert Bloomberg. Dat komt overeen met het voorzichtige optimisme van Zhao. Hij gelooft in de toekomst van Bitcoin en altcoins, maar waarschuwt ervoor dat we niet direct van de bear market af zijn.

Zijn hoop en optimisme blijven niet bij woorden. De ondernemer bevestigde tijdens hetzelfde interview dat Binance nog eens 10 crypto-exchanges gaat openen, wereldwijd: “Onze plannen zijn niet veranderd, we leggen nog steeds zeer agressief de lat steeds hoger.”

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voorbij de bodem: Juich niet te vroeg voor Bitcoin
Sluiten