Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 okt 2018

Bitcoin begint met ommekeer dankzij deze twee katalysatoren

Bitcoin zakte dit jaar continu door nieuwe bodems. Belangrijke prijsniveau’s als 10.000 dollar, 8.000 dollar en 7.000 dollar waren allesbehalve heilig. Op dit moment heeft de munt moeite om door de 7.000 dollar te breken. Omhoog dus.

Bodem voor Bitcoin

Volgens gerenommeerd analist Tom Lee zal de munt niet door de 6.000 dollar zakken. Daarmee groeit het rijtje aan gereputeerde experts die beweren dat er een stevige bodem is gelegd. Begin dit jaar beweerde Lee al dat 6.000 dollar een benedengrens zou zijn, omdat miners op dat prijspunt precies geen winst meer draaien.

Oftewel, boven dat prijspunt blijven miners volop computerkracht inzetten, omdat de baten de kosten nog meer dan dekken. Dat zie je terug in de trendlijnen van de afgelopen weken. Bitcoin toonde een opvallende stabiliteit tussen de 6.000 dollar en 7.000 dollar.

Bitcoin

Dat gegeven, in combinatie met twee belangrijke katalysatoren, gaat er volgens de analist voor zorgen dat Bitcoin binnen twee maanden flink gaat stijgen.

“6.000 dollar is een prijsniveau dat belangrijker is dan we ons realiseerden. Eerder dit jaar wezen we erop dat 6.000 dollar intact zou blijven omdat miners op dat niveau breakeven draaien. Het feit dat Bitcoin daarboven blijft, is zeer goed nieuws. Ik denk dat er katalysatoren zullen komen voor het einde van dit jaar die ondanks de dalingen het tij gaan keren,” aldus Lee.

Andere ervaren investeerders en miljardairs leggen in hun speculatie en analyses de focus op infrastructuur

Twee belangrijke katalysatoren

Dat klinkt goed, maar over welke katalysatoren heeft de beste man het? Lee wijst op twee belangrijke factoren als significante drijfveren voor groei: een sterkere infrastructuur voor de markt van crypto-exchanges, en de angst onder institutionele investeerders om de boot te missen. Oftewel: FOMO (Fear of Missing Out).

Ook hierin staat de analist niet alleen. Andere ervaren investeerders en miljardairs leggen in hun speculatie en analyses de focus op infrastructuur. Begin 2017 had de markt consistent kunnen ontploffen, maar de beperkte infrastructuur weerhield (grootschalige) institutionele investeerders en bedrijven om in de cryptomarkt te stappen.

Tom Lee
Tom Lee

Op dat vlak zijn in 2018 grote stappen gezet. Steeds meer grote spelers werken aan een gedeelde infrastructuur die beter aansluit op de gewoontes en eisen van traditionele markten en partijen. Daarmee wordt de drempel significant verlaagd, en zullen volgens Lee grote namen de markt betreden.

Wanneer?

Maar ja, wanneer? Lee is zeer optimistisch en verwacht nog voor eind dit jaar groot nieuws op dat vlak, maar het zou ook zomaar nog tot halverwege 2019 kunnen duren. Tegelijkertijd is de analist daar ook realistisch in. Net zoals de miljardair Mike Novogratz wijst hij erop dat Bitcoin eerst herstel zal moeten tonen, alvorens investeerders aan de zijlijn het aandurven.

Eind dit jaar gaan we ontdekken of de gereputeerde analist gelijk gaat krijgen. Begin dit jaar stelde hij zijn persoonlijke target op 25.000 dollar, een prijsniveau dat verder weg lijkt dan ooit.

Aan de andere kant biedt de stabiliteit sinds juli hoop voor november en december, historisch zeer sterke maanden voor de cryptomarkt. De tijd gaat echter dringen…

?Check ook: Zo kun je als eerste gratis de OnePlus 6T krijgen

Reageer op artikel:
Bitcoin begint met ommekeer dankzij deze twee katalysatoren
Sluiten