Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 augustus 2020

Bitcoin kent veel winnende investeerders, andere cryptomunten meer…

Als we de resultaten van de Bitcoin bekijken zien we dat men flink profiteert van de koersstijgingen van de afgelopen periode. De vraag is natuurlijk hoeveel procent van de beleggers winst heeft. Dat blijkt een behoorlijk percentage te zijn. Toch zijn er cryptomunten die beter presteren. Sterker nog, sommige munten stijgen zo hard dat werkelijk iedere belegger winst heeft. Wij zetten de cijfers op een rij.

Als je investeert kun je winst maken (in the money), verliezen (out the money) of gelijk spelen (break even). Het is interessant om te zien hoeveel beleggers in Bitcoin bij de huidige koers op winst staan. Wanneer we die percentages vergelijken met andere cryptomunten zien we dat andere cryptomunten nog meer winnende beleggers kennen. Sterker nog, één van de grootste cryptomunten kent op dit moment alleen maar winnaars en daar schuilt ook een gevaar in. Wij maken een overzicht en leggen uit.

Zoveel beleggers in Bitcoin winnen nu

Als we naar de belangrijkste cryptomunt kijken zien we dat op dit moment, bij een koers van $ 11.577,53 een groot deel van de investeerders in Bitcoin winst maakt. We bekijken hierbij alle Bitcoins die ooit zijn gekocht en nu nog in de wallets van bezitters aanwezig zijn. Dit biedt het volgende overzicht:

Het percentage belegggers in Bitcoin dat winst en verlies maakt.
Het percentage belegggers in Bitcoin dat winst en verlies maakt. Intotheblock

Wanneer we de vergelijking maken voor andere grote cryptomunten (met een marktkapitalisatie van meer dan 1 miljard) zien we dat de Bitcoin niet de meeste winnaars kent.

Bitcoin heeft niet de meeste winnende beleggers

Als we kijken welke cryptomunt bij de stand van vandaag de meeste winnende beleggers kent zien we iets opvallends. Net als bij de meest winstgevende cryptomunten staat de Bitcoin namelijk niet op de eerste plaats. Dat wordt duidelijk als we de top-5 inzichtelijk maken. Deze zie je hieronder.

De top 5 cryptomunten met de meeste winnende beleggers.
De top 5 cryptomunten met de meeste winnende beleggers. Intotheblock

Wederom zien we dat de ChainLink (LINK) het meeste rendement biedt. Hier zien we namelijk alleen maar investeerders met winst. Toch schuilt er daarmee ook een relatief groter gevaar.

Het gevaar van veel investeerders met rendement

Uiteraard zijn de mensen met een flinke portefeuille van bovengenoemde cryptomunten tevreden investeerders. De kans is namelijk groot dat zij een (flink) rendement noteren. Dat betekent dan ook dat de kans het grootst is dat zij het rendement effectueren op het moment dat de koersen dalen. Daarmee kunnen zij een verkoopgolf in gang zetten. Hoe hoger het percentage winnende beleggers, hoe groter de kans is dat zij een sneeuwbal-effect zullen beleven als zij bij koersdaling niet een heel scherpe visie op toekomstig rendement kunnen bieden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin kent veel winnende investeerders, andere cryptomunten meer…
Sluiten