Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 sep 2020

Gene Simmons: KISS the Bitcoin! Koersdoel rockt

De Bitcoin wordt weer bullish en dat ontlokt bijzondere stappen. Zo komt Kiss-voorman Gene Simmons steun voor de Bitcoin betuigen. MicroStrategy pakt het groter aan en investeert een vermogen. Dit alles zorgt voor een koersdoel dat ruimte biedt voor flinke winst.

Voor we alle ontwikkelingen bekijken zullen we eerst de huidige situatie van de Bitcoin in kaart brengen.

Hoe staat de Bitcoin er nu voor?

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van $ 10.770,12, waarmee de winst ten opzichte van 24 uur geleden 0,84% bedraagt. Dat lijkt niet bijzonder indrukwekkend, maar de technische analyse die erachter ligt is dat wel. Dat leidt tot bijzondere ontwikkelingen.

Kiss-voorman Gene Simmons blijkt Bitcoin bull

Veel mensen weten niet dat Gene Simmons een succesvol zakelijk ondernemer is als hij niet met Kiss bezig is. Met een vermogen van $ 400 miljoen is hij intussen een serieuze speler in de internationale financiële wereld. In 2017 zag hij Bitcoin al als een mogelijk deel van zijn investeringen. Ook in 2019 liet hij zich positief uit over de Bitcoin en waarschuwde pessimisten dat BTC juist in prijs stijgt als de markt denkt dat de munt ‘dood’ is. Nu reageert hij met een krachtig statement op een tweet van Cameron Winklevoss.

Beursgenoteerd bedrijf MicroStrategy meldde vanmorgen al dat men hun bezit in Bitcoin uit willen breiden. dat blijken geen loze woorden.

MicroStrategy koopt 16.796 BTC

Vanmorgen meldde het beursgenoteerde MicroStrategy al bij de toezichthouder dat men extra BTC wilde kopen. Dat dit geen half voornemen was bleek. Het bedrijf maakte namelijk bekend 16.796 BTC te hebben gekocht voor $ 175 miljoen. Hiermee heeft men in totaal 38.250 BTC in bezit. De koopprijs was volgens de mededeling $ 425 miljoen dollar. Het is duidelijk dat men hier een veilige haven en waarschijnlijk ook een leuk rendement verwacht. Dit, in combinatie met het feit dat het aantal beschikbare BTC zo snel lager wordt, zorgt dat de aankoop als bullish signaal gezien wordt.

Bitcoin-verwachting is bullish

Al deze factoren leiden tot hooggespannen verwachtingen. Daar komt bij dat ook technisch analisten positief gestemd zijn. Een koersdoel van $ 11.250,- in de nabije toekomst moet volgens hen dan ook mogelijk zijn. Wellicht dat de belangrijke FED-meeting van morgen, waarbij de inflatie voor Amerika inzichtelijk gemaakt wordt, het startschot voor zo’n rally geeft. Uiteraard blijft het belangrijk om eigen onderzoek te doen en alert te blijven op wijzigende tendensen. Deze kan je bijvoorbeeld herkennen door het voortschrijdend gemiddelde in de gaten te houden. Wij houden je in ieder geval op de hoogte.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Gene Simmons: KISS the Bitcoin! Koersdoel rockt
Sluiten