Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin en rest cryptomarkt incasseert opnieuw klap: momentum-weekend?

De afgelopen 24 uur is de totale waarde van de cryptomarkt met 10 miljard dollar gedaald. Bitcoin zakte naar de 6.150 dollar, Ether naar 440 dollar. 

Bitcoin verliest momentum

Na de vrije val van vijf procent van 6.700 dollar naar 6.400 dollar, wist Bitcoin niet het momentum op te pakken die vereist is voor een corrigerende rally. Ondanks de gunstige RSI, een indicator die we je in dit artikel uitleggen.

Experts zijn sowieso relatief pessimistisch op dit moment, althans, voor de korte termijn. Men verwacht dat Bitcoin nog dit jaar de 20.000 dollar voorbij zal gaan schieten, maar dat deze maand behoorlijk matig zal blijven.

Bitcoin koers

Een rally omhoog is volgens hen onwaarschijnlijk, zelfs wanneer Bitcoin de 7.400 dollar aantikt. Het handelsvolume blijft namelijk te laag om de trend te doorbreken. Elk stukje momentum heeft als het ware te weinig brandstof om de waarde explosief te doen stijgen.

CCN schreef gisteren het volgende: “Als Bitcoin in de afgelopen 12 uur naar de 6600 dollar was gestegen, dan zouden we een corrigerende rally gezien hebben. Dat zou een volgende drop uitgesteld of zelfs voorkomen hebben.”

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Helaas bleef de digitale munt op de 6.413 dollar steken, en bleef de verwachte daling niet uit. En dat zie je ook in de rest van de markt. Over het algemeen doen kleine altcoins en tokens het tijdens een negatieve trend nog slechter dan de grootste coins, Ripple, Bitcoin, Ether en Bitcoin Cash.

Altcoins als Pundi X, Bancor en Ontology dienden zich in april en mei aan als nieuwe sterren, met groene cijfers die verder schaars waren. De afgelopen drie dagen stortte dat enthousiasme echter in, des te harder. Over dat interessante verband tussen de koers van Bitcoin en kleinere munten, lees je hier meer.

Dit weekend versus de lange termijn

Maar goed, hoe staan we er dit weekend voor? Bitcoin is op het moment van schrijven 6262 dollar waard. Wanneer de munt de 6.300 dollar weet te passeren en daar stabiliseert, dan kan er genoeg momentum ontstaan om nog dit weekend richting de 6.600 dollar te gaan.

Wanneer dat niet gebeurd, dan is de kans groot dat de cryptocurrency onder de 6.000 dollar duikt. En dan lijkt het vaak genoemde scenario toch uit te gaan komen, oftewel: Bitcoin moet onder de 5.000 dollar zakken om vervolgens explosief voorbij het hoogtepunt van eind vorig jaar te vliegen.

Oftewel, meer dan ooit is het een kwestie van kijken naar de semi-lange termijn. Op de korte termijn zitten we in een momentum-dal dat de komende tijd waarschijnlijk vermoeiend door zal sudderen.

?Lees ook: ‘De cryptocurrencymarkt staat er beter voor dan een jaar geleden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin en rest cryptomarkt incasseert opnieuw klap: momentum-weekend?
Sluiten