Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 jun 2019

Bitcoin klem tussen $ 10.700,- en $ 11.000,-. Volgt er een correctie?

De bull rally van de Bitcoin was dit weekend krachtig genoeg om de munt door de $ 10.000,- te jagen. Sterker nog, de $ 11.000,- werd diverse malen getest. Nu de markt wat bedaard is na de opwinding over de magische grens die gepasseerd is blijkt de Bitcoin in een bel te zitten. De koers beweegt al de hele dag tussen $ 10.700,- en $ 11.000,-. Vraag is wat er nu gaat gebeuren. De experts zijn in twee kampen verdeeld.

De Bitcoin krijgt een correctie

Het eerste kamp denkt dat de Bitcoin een correctie kan verwachten. Hieraan liggen twee scenario’s ten grondslag: historische analyses en koersmanipulatie. We laten beide zien.

Correctie Bitcoin door koersmanipulatie

Op basis van dit scenario corrigeert de koers richting $ 8.500,-. Men sluit hiervoor aan bij historische analyses van Bitcoin-opties. Analist Jefe Caan laat in een grafiek zien dat er 2 gaten vallen in de koersvorming van de opties. Historische analyses leren dat de koers altijd terugkomt om die gaten op te vullen. Dit zou komen doordat ‘marketmakers’ (grote partijen die de trend kunnen zetten in de handel in Bitcoin) willen voorkomen dat mensen door de stagnatie hun winst pakken en de markt verlaten. Door een zogenoemde ‘flash crash’ te initiëren zouden zij de koers terug dringen naar het gat dat ontstaan is. Omdat een deel van de beleggers dan vertrouwen houdt omdat de koers immers eerder hoger is geweest voorkomt men dat die groep uitstapt.

In onderstaande grafiek zie je de gaten die hij constateerde, waarvan het laagste op $ 8.500,- ligt. (tekst loopt door na de afbeelding)

Gaten-in-de-optiekoers-voor-Bitcoin
Gaten in de optiekoers voor Bitcoin Cryptodaily

Het andere scenario is koersmanipulatie. Ook dit leggen we uit.

Correctie Bitcoin door koersmanipulatie

De beruchte cryptoquerulant Craig Wright, getooid met de bijnaam Faketoshi, staat momenteel in Amerika terecht. Erven van zijn voormalig zakenpartner claimen dat hij miljarden dollars (in Bitcoin) uit diens nalatenschap heeft verduisterd. De rechter doet daar aanstaande vrijdag uitspraak. Nu de advocaat van de tegenpartij claimt dat Wright niet aan een gerechtelijk verzoek heeft voldaan lijkt dat wel eens op verlies uit te kunnen draaien. Wright dreigde al eerder dat hij alle Bitcoin in zijn netwerk zou (laten) dumpen als hij in het nauw komt.

De angst bestaat dat het vrijdag zover zou kunnen zijn. Ook wanneer Wright zou verliezen en netjes betaald is een dump nog mogelijk. De familie van zijn voormalig zakenpartner kan namelijk kiezen voor ‘cash over crypto’ en zelf de Bitcoins dumpen zodra Wright betaald heeft. Hoewel het scenario niet breed gedragen wordt is het ook niet te negeren.

De Bitcoin stijgt naar nieuwe recordhoogte

Uiteraard zijn er ook veel partijen die denken dat de Bitcoin juist gaat stijgen. Zo voorzien analisten ook een stijging van de Altcoins en maakten ze vorige week al de weg vrij richting $ 62.000,-. Het wordt dus spannend op de beursvloer. Alle reden om de live koersen en het laatste nieuws te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin klem tussen $ 10.700,- en $ 11.000,-. Volgt er een correctie?
Sluiten