Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 okt 2020

Bitcoin kleurt groen na technische update. Winklevoss twins blijven positief

De Bitcoin was de afgelopen dagen consoliderend en de koers daalde. Vandaag heeft men weer voorzichtig de weg naar boven gevonden. Wellicht dat de technische verbeteringen die vandaag zijn doorgevoerd daarbij een rol spelen. Elk voordeel heeft zijn nadeel, het is daarmee namelijk wel weer (iets) duurder geworden om bij de 1%-club te horen. Wat dat is leggen we je in onze update van vandaag uit.

Natuurlijk beginnen we de update met een overzicht van de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en cryptokoersen na het sluiten van de Europese markten.

Bitcoin vindt weer voorzichtig de weg naar boven

In onze update van gisteren zagen we dat de Bitcoin een licht negatieve, consoliderende koers noteerde. Om te zeggen dat de consolidatiefase voorbij is, is wellicht wat vroeg. Wel is het goed om te zien dat de BTC weer aan de positieve kant van die prijsbeweging staat. De koers van de Bitcoin noteert namelijk op het moment van schrijven EUR 9.741,33 ($ 11.396,71) en dat is 0,56% hoger dan gisteren. Als we naar het totaaloverzicht van de live cryptokoersen kijken op de site van Tradeincrypto.com zien we dat de Bitcoin daarmee het midden houdt op een over het algemeen positieve markt, al presteren cryptomunten zoals Bitcoin Cash (BCH) en BinanceCoin (BCB) momenteel beter. Uiteraard kun je de live koersen 24 uur per dag zelf gratis bekijken. Wellicht dat de technische update van vandaag een rol speelde bij de positieve koersontwikkeling van de Bitcoin.

Bitcoin krijgt technische update (of eigenlijk 2)

Met al het nieuws over investeren in Bitcoin zouden we soms bijna vergeten dat de BTC ook gewoon een monetair doel heeft, namelijk het peer-to-peer mogelijk maken van geldtransacties. Daarom zijn de veiligheid van de infrastructuur en optimale toepasbaarheid cruciaal. Omdat te blijven bieden hebben ontwikkelaars vandaag de codering van Bitcoin uitgebracht met een code die twee verbeteringen samenvoegt. Voor de liefhebbers: het betreft de Schnorr en Taproot-voorstellen. Voor de mensen die minder in de techniek zijn komt het er kortgezegd op neer dat men de mogelijkheid heeft ingebouwd om transacties beter uit te kunnen voeren en tegelijkertijd de privacy op het netwerk te verbeteren. De codering zal later worden geactiveerd en toegepast. De hele technische uitleg kun je hier lezen.

De gebroeders Winklevoss blijven positief

De tweeling Winklevoss, die het bedrag van hun schikking met Mark Zuckerburg zeer succesvol in Bitcoin belegden, hebben vandaag van zich laten horen. Het is niet heel onverwacht, maar wel goed om te lezen dat deze twee meer dan gefortuneerde crypto-ondernemers nog steeds positief zijn over de Bitcoin.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin kleurt groen na technische update. Winklevoss twins blijven positief
Sluiten