Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 nov 2020

Bitcoin lunch: Bitcoin door $ 19.000,-. Gekte op de cryptomarkt

De lunch is weer aangebroken op de Europese financiële markten en daar is men na een bizar positieve ochtend wel aan toe. De Bitcoin brak de psychologische grens van $ 19.000,-, terwijl de Altcoin-markt bijna explodeert. Wij zetten de ontwikkelingen op een rij.

Met zo’n aankondiging is het logisch dat we eerst de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en cryptomunten bekijken.

Bitcoin door volgende koersgrens, Altcoinmarkt op zijn kop

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin (BTC) EUR 16.064,24 ($ 19.030,30) en dat is een stijging van 1,08% ten opzichte van gisteren. Het was overigens een bizarre ochtend voor de cryptomarkt. Op enkele stable coins en OKB (OKB) na staan de Altcoins allemaal op winst. Hierbij noteert de Ripple (XRP) liefst 31,62% koerswinst, maar wordt overtroefd door Stellar Lumen (XLM), die 41,33% koerswinst noteert. Overigens zijn er meer cryptomunten die de dagelijkse stijging in percentage met dubbele cijfers kunnen noteren. Alle live koersen kun je uiteraard volgen op de site van Tradeincrypto.com.

Krijgt Bitcoin te maken met de $ 20.000,- vloek?

Het is de eerste keer sinds de koersexplosie van 2017 (en daling daarna) dat de koers van de Bitcoin de $ 19.000,- passeert en het valt nog niet te zeggen of deze break direct vol te houden is. Wel komt de $ 20.000,- in zicht en dat wordt door insiders bestempeld als ‘de vloek’ van $ 20.000,-. Deze weerstand wordt namelijk als extreem zwaar gezien door insiders. Men noemt drie redenen:

  • Een irrationele fascinatie en angst voor ronde bedragen;
  • $ 20.000,- is een veel voorkomende weerstand in financiële markten;
  • De Bitcoin is nog nooit over die grens geweest en daardoor weten analisten niet wat ze kunnen verwachten als dit wel gebeurt.

Toch verwachten belangrijke analisten, zoals Simon Peters van eToro, dat we nog voor de kerst door deze grens heen breken.

Altcoin-markt explodeert

Ook de markt voor andere cryptomunten explodeert. Dit komt deels doordat PayPal nu ook betalingen in andere cryptomunten dan Bitcoin heeft geactiveerd voor haar netwerk.

Bij de Ripple (XRP) ziet men dat de organisatie achter de cryptomunt nu massaal munten inkoopt. Verder speculeert men op basis van een patent op een nieuw uit te brengen product en gaan er geruchten over een Airdrop op 12 december. Overigens is een stijging met dergelijk percentage wel een teken dat de markt oververhit is, dus of deze bull-rally doorloopt is nog onzeker.

Tot slot heeft Stellar (XLM) gisteren haar nieuwe Protocol (Protocol 15) gelanceerd. Hiermee wordt het voor ontwikkelaars veel makkelijker om apps op de Blockchain te produceren. Analisten verwachten hier overigens een correctie.

Uiteraard wordt het bijzonder spannend hoe de rest van de dag en de komende dagen verlopen. Wij houden je daar uiteraard van op de hoogte.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin door $ 19.000,-. Gekte op de cryptomarkt
Sluiten