Analist berekent: koers Bitcoin $ 100.000,- in 2021

De Bitcoin is erg goed aan het jaar begonnen. Natuurlijk schept zo’n goed begin verwachtingen. Veel investeerders speculeren dan ook op fikse koersstijgingen. Natuurlijk hoopt iedereen op bevestiging van die gedachte. Een Bitcoin-analist sloeg aan het rekenen en de conclusies zijn zeer positief. Hij verwacht een koers van $ 100.000,- in 2021.

Positief begin Bitcoin trekt investeerders

We zagen eerder al dat de Bitcoin uitzonderlijk positief aan het jaar begonnen is. Inmiddels blijkt uit onderzoek dat deze positiviteit niet onopgemerkt gebleven is. Het blijkt namelijk dat er meer unieke Bitcoin-adressen worden aangemaakt. Ook blijkt dat het aantal Bitcoin-bezitters dat meer dan 1 BTC heeft halverwege januari liefst 11% gestegen is in vergelijking met het jaar ervoor. Wat dit voor gevolgen heeft voor de koers van de Bitcoin bracht men in kaart.

Wat leert het verleden over de koers van de Bitcoin?

Analist Sylvain Saurel maakte een historische analyse van de jaren waarin, net als dit jaar een Bitcoin-halving op het programma stond. Hij concludeert dat in 2012 de Bitcoin in de eerste twintig dagen van het jaar met 23% steeg tot $ 6,50. Aan het eind van het jaar, dus na de halving, bleek het rendement gestegen tot 157% bij een koers van $ 13.50,-. In 2013, dus het jaar na de halving, sloeg de Bitcoin-koers pas echt op hol. Met een koers boven de $ 750,- steeg het rendement met liefst 5.700 %.

In 2016, het jaar van de tweede halving, startte de Bitcoin rustig. Toch haalde de Bitcoin in dat jaar een rendement van 123 %. Ook hier bleek het jaar na de halving nog profijtelijker. In 2017 zorgde de recordrally er mede voor dat het rendement liefst 1.450% bedroeg.

Hoe schat hij de Bitcoin koers in 2020 en 2021 in?

Op basis van zijn onderzoek concludeert hij dat de koersen aan het begin van het jaar van een halving niet zaligmakend zijn om de koersstijging na een halving in te schatten. Wel ziet hij dat er consequent prijsstijgingen vormen. Hij verwacht op basis van zijn studie en berekeningen dan ook dat de Bitcoin in 2020 rond $ 17.000,- eindigt. Verder verwacht hij dat 2021 pas echt de rendementen van de halving toont. Hij becijfert dat een koersstijging van 500% dan reëel is en een prijs van $ 100.000,- verwacht zou moeten worden. Zoals wij thuis zeiden: “ik teken voor de helft”. Hij is daarmee overigens positiever dan eerdere inschattingen rondom de halving.

De hele analyse van Sylvain Saurel kun je hier lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Analist berekent: koers Bitcoin $ 100.000,- in 2021
Sluiten