Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 nov 2020

Bitcoin break: $ 16.000,- dankzij PayPal. Dit zeggen de experts? [video]

De Europese financiële markten zijn weer gesloten en inmiddels is de Amerikaanse handelsdag begonnen. Voor ons uiteraard de hoogste tijd om de cryptomarkt te bekijken, waar de Bitcoin door $ 16.000,- brak, terwijl de cryptomarkt verloor. Waarom houdt Bitcoin stand en wat zeggen de experts ervan?

Uiteraard beginnen we met de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin breekt door $ 16.000,-, cryptomarkt verliest

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 13.574,58 ($ 16.037,02), hetgeen een stijging van 0,48% in de afgelopen vierentwintig uur betekent. Ook gebeurt daarmee wat wij vanmiddag al voorzagen. De grootste cryptomunt is daarmee overigens wel een spreekwoordelijke witte raaf, want in het overzicht van TradeinCrypto.com zien we dat de rest van de cryptomarkt, op de stable coins na, rode cijfers schrijft. Uiteraard kan je de actuele stand van zaken hier bekijken. De vraag waarom het met de BTC relatief beter gaat kunnen we met één kreet beantwoorden, PayPal.

PayPal start handel in Bitcoin

PayPal maakte namelijk bekend dat het vanaf vandaag echt mogelijk is om via het betaalplatform in Bitcoin te handelen. Dit geldt overigens voorlopig alleen voor Amerikaanse gebruikers. Verder meldde PayPal dat de limiet om BTC aan te kopen geen $ 10.000,- maar $ 20.000,- per week bedraagt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de Bitcoin wereldwijd gebruikt kan worden op het platform. Na Amerika staat de wereldwijde uitrol voor begin 2021 in de planning. Het wordt dan ook mogelijk om bij verkopers met cryptomunten te betalen. Overigens schuilt daar wel een addertje onder het gras. Als je op het platform van PayPal cryptomunten zoals de Bitcoin koopt kun je deze niet naar andere platformen verplaatsen. Uiteraard zijn we benieuwd hoe experts op de markt reageren nu de Bitcoin ‘sweet sixteen’ noteert.

Hoe reageren experts op de koers van $ 16.000,-?

Na het breken van $ 16.000,- voor Bitcoin konden experts hun enthousiasme amper bedwingen. Zo liet analist Philip Swift zien dat hij verwacht dat de bullish rally nog in het beginstadium is, al ziet hij ook pittige correcties. Hij verwacht in ieder geval spannende weken. (Tekst gaat verder na de Tweet).

Ook cryptohandelaar Josh Rager was euforisch. Hij houdt er rekening mee dat er records aankomen en denkt dat het daarvoor nodig is dat de maand boven $ 16.000,- sluit.

Bij al deze positieve geluiden klinkt het tegengeluid van Ray Dalio des te harder. Hoewel deze naam minder bekend is bij het grote publiek neemt men zijn mening zeker niet voor lief. De man is namelijk manager van het grootste hedgefonds ter wereld. In een uitgebreid interview legt hij uit dat hij verwacht dat cryptomunten geen blijvende factor zullen zijn en op termijn verdwijnen. Met dit interview ter overdenking besluiten we deze Bitcoin break.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: $ 16.000,- dankzij PayPal. Dit zeggen de experts? [video]
Sluiten