Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 nov 2020

Bitcoin break: koers weer naar $ 18.000,-, deze groep stapt massaal in

Inmiddels zijn de Europese financiële markten weer gesloten en is de handel in Amerika weer hervat. Wij bekijken de stand op de cryptobeurs voor de Bitcoin en andere cryptomunten. Daarnaast is er een bijzondere groep mensen waar FOMO ontstaat over de Bitcoin. Wij praten je bij.

We trappen uiteraard weer af met actuele stand van de Bitcoin en cryptomarkt.

Koers Bitcoin weer op $ 18.000,-, cryptomarkt positiever

De actuele stand van de Bitcoin laat na de teruggang van gisteren weer positiviteit zien. De koers van de Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven EUR 15.205,59 ($ 18.006,02) en dat betekent niet alleen een stijging van 0,78%, maar ook een herstel boven de psychologische grens van $ 18.000,-. Ook de andere cryptomunten uit de top 25 laten weer groene cijfers zien. Uiteraard kan je de live koersen altijd zelf bekijken bij onze collega’s van Tradeincrypto.com.

Eerste FOMO voor Bitcoin is een feit

We bespraken deze week eerder dat er onder particuliere investeerders nog geen angst blijkt te zijn om koerswinsten te missen. Nu blijkt dat er één groep is die deze ‘Fear Of Missing Out’  (FOMO) wel degelijk voelt. Uit wereldwijd onderzoek van de Devere Group onder miljonairs blijkt dat liefst 73% van die miljonairs óf al in Bitcoin of andere cryptomunten geïnvesteerd heeft óf dat vóór eind 2022 gaan doen. Daarmee blijkt de munt onder deze welvarende doelgroep populairder te worden dan vorig jaar. Toen gaf namelijk nog 68% de miljonairs aan deze investeringen te overwegen.

Naast de bescherming tegen inflatie als reden blijkt ook dat de miljonairs langzaam verjongen (onder andere door toestroom van tech-miljonairs)  en daarmee meer vertrouwd zijn met de virtuele munt.

Optiehandelaren dekken zich in tegen koersdaling

Waar veel mensen nog bijzonder enthousiast zijn over de koersstijging en al kijken naar nieuwe recordwaardes zijn optiehandelaren klaarblijkelijk veel minder overtuigd. In een uitgebreide technische analyse zien we dat de optiehandelaren in Bitcoin hun posities in nemen en zich richten op put-opties.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koers weer naar $ 18.000,-, deze groep stapt massaal in
Sluiten