Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 juni 2019

Tikt de Bitcoin nog dit jaar $ 62.000,- aan?

De koersstijging van de Bitcoin gaat de laatste dagen langzaam maar zeker. Doordat de groei niet snel gaat lijkt deze ook niet belangrijk. Niets is echter minder waar. Stapje voor stapje kruipt de koers van de Bitcoin namelijk weer terug naar recordhoogtes voor dit jaar. Nu de $ 9.200,- gepasseerd is kun je je afvragen waar dit eindigt. Analisten claimen het antwoord te hebben.

Bitcoin op recordkoers

Volgens diverse analisten ligt de Bitcoin op recordkoers. Het mooie is dat de analyses naadloos op elkaar aansluiten. Zo ziet Tyler Winklevoss de Bitcoin tot $ 10.000,- stijgen. Als deze psychologische grens wordt doorbroken voorziet hij FOMO (de angst om de boot te missen) en verwacht hij veel media-aandacht. Dit zou de koers snel naar $ 15.000,- omhoog kunnen stuwen.

Crypto-influencer Max Keiser voorziet juist dat Facebook Libra kansen biedt voor een sterke koersstijging van de Bitcoin. Hij noemt een koersdoel ‘voorbij $ 20.000,-‘.

De $ 20.000 duurt ook niet lang meer

Met Tom Lee, een van de meest positieve cryptobulls, stijgt de koers die men voor ogen heeft makkelijk richting $ 40.000,-. Nu heeft Tom Lee zijn goede reputatie, die hij met eerdere voorspellingen opbouwde, door wat miskleunen in 2018 geweld aangedaan, maar hij lijkt nu iets behoudender.

Als we eenmaal de $ 40.000,- hebben gehad is het nog niet gedaan. Volgens cryptovoorspeller ‘Gemini’ vertoont de huidige prijsopbouw namelijk veel gelijkenissen met de koersopbouw naar de recordkoersen van 2017. Als dit zover komt voorziet hij in oktober van dit jaar de $ 62.000,- op de borden staan.

Naast deze analyses, die toch vaak met flink wat korrels zout moeten worden genomen, zien we ook objectieve criteria, zoals het doorbreken van transactierecords op cryptobeurs Binance en record aantallen gebruikers op de Bitcoin blockchain dat er werkelijk toenemende interesse is in de munt. Ook steeds meer institutionele beleggers weten hun weg naar de cryptobeurs te vinden.

Het lijkt dus inderdaad een kwestie van tijd voordat de massa-adoptie toeslaat en de koersen stijgen. Of het echter zo snel gaat hangt altijd af van de live koersen en het laatste nieuws.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: CCN.com

Reageer op artikel:
Tikt de Bitcoin nog dit jaar $ 62.000,- aan?
Sluiten