Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 nov 2020

Bitcoin lunch: Koers op$ 82.000 ?!? Of toch normaal verloop?

Inmiddels zijn we alweer halverwege de donderdag en is het lunchtijd op de Europese financiële markten. Voor ons weer een mooi moment om de actuele stand van de Bitcoin en de cryptomarkt te analyseren.

Zoals gebruikelijk beginnen we met een blik op de koersen van de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin daalt, cryptomarkt overwegend negatief

Allereerst kijken we naar de koers van de Bitcoin. De negatieve trend die we gisteravond signaleerden zet zich door. De koers in EUR bedraagt op dit moment namelijk EUR 15.029,49 ($ 17.773,24) en dat is een daling van 3,06 ten opzichte van de koers die gisteren rond de lunch op de borden stond. Hiermee loopt de grootste cryptomunt in de pas met de rest van de top 25 cryptomunten. De live cryptokoersen laten namelijk een licht negatieve tendens zien. Positieve uitschieter is OKB (OKB), dat een winst van 14,51% noteert. Aan de negatieve kant valt NEM (XEM) op met een verlies van 9,80%.

Bitcoin koers op $ 82.000,-?

Elke cryptobeurs bepaalt zijn eigen koers voor cryptomunten. Vanmorgen gebeurde er iets opvallends op cryptobeurs Binance. Daar noteerde de Bitcoin korte tijd $ 82.000,- in een pairing met Tether (USDT). Binance heeft nog niet gereageerd op deze merkwaardige situatie, maar een menselijke oorzaak wordt betwijfeld omdat er dan ook andere orders, geplaatst tussen de op dat moment normale koers en $ 82.000,- getriggerd zouden moeten zijn en dat is niet gebeurd.

Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Zo heeft Binance al eens een $ 99.000 koers genoteerd voor BTC Futures en ging men ook in de fout met de koers van Ethereum (ETH), die in oktober ineens $ 571,- noteerde. Uiteraard wachten we verdere berichten af, maar degenen die het live gezien hebben konden een mooi resultaat noteren.

Moeten we ons zorgen maken om de koersdaling?

Ervan uitgaande dat we deze bizarre uitschieter onder de noemer ‘foutje, bedankt’ kunnen scharen zien we dus een teruggang voor de Bitcoin. Vraag is natuurlijk of dit zorgelijk is. In een uitgebreide technische analyse zien we dat de indicatoren op korte termijn iets verzwakken, maar dat de Bullish trend nog niet gebroken is. Dit blijft zeker zo, zolang de BTC boven het steunniveau van $ 17.550,- blijft. Ook wanneer de koers daar doorheen zakt, maar boven $ 16.770,- blijft lijkt er nog geen reden tot zorg.

Mocht de koers zich zoals gisteren herpakken dan ligt er weinig weerstand op weg naar het koersrecord rond $ 19.500,-.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Koers op$ 82.000 ?!? Of toch normaal verloop?
Sluiten