Tech 4 apr 2019 Robert Kroes

Bitcoin koers blijft bull-markt signalen vertonen en breekt records

Doordat we de afgelopen anderhalf jaar de Bitcoin markt alleen maar hebben zien krimpen houden veel analisten na iedere fikse koersstijging hun hart vast. Zal de markt weer een correctie uitvoeren? Hoe laag zullen de koersen na die correctie eindigen? Nu lijkt het erop dat de situatie echt anders is. De statistieken bieden namelijk ruimte voor een echte bull-run.

Wat tonen de Bitcoin-statistieken?

Allereerst is het belangrijk om in de gaten te houden hoeveel kapitaal er in de markt is. Zodra er kapitaal uit de markt verdwijnt is dit een indicatie dat investeerders hun winsten nemen. Vaak dalen de koersen dan snel verder door mensen die de trend volgen en zogenoemde autobots, die op basis van de koersbeweging automatisch handelen op een bepaald moment. De analyse van de kapitaalstroom, de zogenaamde marketcap of marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur toont twee bijzondere dingen. Laten we de grafiek bekijken.

Marktkapitalisatie Bitcoin en Altcoins in de afgelopen 24 uur.
Marktkapitalisatie Bitcoin en Altcoins in de afgelopen 24 uur. Tradingviewer

Marktkapitalisatie neemt toe

Allereerst zien we dat de marktkapitalisatie over het algemeen lange tijd toenam. Tot 21 uur gisteravond klom deze verder. Dit betekent dat investeerders, ondanks de sterke groei van de koersen graag verder willen investeren.

Marktkapitalisatie herstelt zichzelf

Daarnaast zien we iets dat wellicht nog belangrijker is. We zien in de afgelopen 24 uur namelijk ook 2 dalingen van marktkapitalisaties. Een kleine in de vroege ochtend en een grote aan het einde van de (Europese) avond. Met name die tweede is belangrijk, want deze bedraagt bijna 16 miljard en dat komt vervaarlijk dicht overeen met de kapitaalinjectie die eerder deze week de aanzet gaf voor de koersstijging. Op basis van wat we de afgelopen maanden gewend zijn zou, zeker gezien de grote koersstijging, zo’n kapitaaluitstroom leiden tot een verkoopgolf. In dit geval blijft deze uit. We zien zelfs een snel herstel met ruim 8 miljard.

Ook ‘the cloud’ is positief voor de Bitcoin koers

Ook een belangrijke trendanalyse op lange termijn, de zogenoemde ‘cloud analyse’ toont dat de Bitcoin positief is. Het is volgens twitteraars zelfs de eerste keer in 442 dagen dat de koers van Bitcoin boven de ‘cloud’ uitkomt. Het was toen 17 januari 2018 en de koers van de Bitcoin was op dat moment rond de € 9.300 waard.

Overigens willen deze positieve indicatoren niet zeggen dat er tussentijds geen correcties kunnen plaatsvinden. Het is dus altijd goed om het nieuws en de koersen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin koers blijft bull-markt signalen vertonen en breekt records
Sluiten