Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 dec 2020

Bitcoin break: koersen dalen, gaat Bitcoin een slechte week tegemoet?

Inmiddels zijn de Europese financiële markten weer aan het weekend begonnen en is de handel in Amerika gestart. Ook bij ons trippelt de schimmel van de Sint al over het dak, maar eerst sluiten we natuurlijk af met onze kijk op de koersen. Ook blikken we vooruit. Gaat de Bitcoin een negatieve week tegemoet?

Uiteraard bekijken we eerst de actuele stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin daalt, cryptomarkt reageert wisselend

Waar we gisteravond nog zagen dat de Bitcoin sterk steeg is dat vanavond anders. De grootste cryptomunt noteert op het moment van schrijven een koers van EUR 15.644,28 ($ 19.001,35) en dat is 2,04% lager dan gisteren. Toch valt dit resultaat niet op als we de rest van de cryptomarkt bekijken via de live koersen van Tradeincrypto.com. Daar zien we namelijk fikse verliezen. De Ripple (XRP) laat met een verlies van 8,79% momenteel de meeste veren. Aan de andere kant zien we ook twee munten tegen de trend in gaan. Bitcoin SV (BSV) noteert een winst van 12,95% terwijl NEM (XEM) zelfs liefst 25,75% mag bijschrijven. Uiteraard kun je zelf 24.7 dus ook in het weekend de live cryptokoersen volgen.

Bijzondere november voor de BTC

Inmiddels kijken we terug op een bijzondere novembermaand voor de Bitcoin. Met een koersstijging van ruim 50% was dit een van de beste maanden in de geschiedenis van de Bitcoin. Ook volgde er een koersrecord. Toch vielen er door de flash crash na het koersrecord slachtoffers. Liefst 81.000 beleggers die long posities hadden geschreven verloren hun bezit. Het grootste verlies viel op Huobi, waar een belegger zijn portefeuille van $ 6 miljoen geliquideerd zag worden. In totaal viel er tijdens de flash-crash 30.000 BTC in de markt. Gaan we zo’n massaverlies komende week weer meemaken?

Gaat Bitcoin een negatieve week tegemoet?

Nadat we vanmiddag al concludeerden dat miners voorsorteren op een massale verkoop zien we meer technische indicatoren die op onweer staan. Zo zien we dat de kaarsgrafiek rood uitslaat. Ook zien we dat er een patroon doorbroken wordt waardoor de koers kan dalen naar $ 13.000,-.

Dit lijkt echter onwaarschijnlijk omdat er rond $ 16.100,- een flinke stapel kooporders ligt die de koers kan steunen als deze in een bear-patroon raakt.

Overigens zijn bear-bewegingen van dergelijke grootte niet abnormaal tijdens een bull-rally. Op lange termijn blijven analisten dan ook positief. Op korte termijn lijkt er echter weer storm op komst hetgeen veel volatiliteit betekent.

Uiteraard houden wij dit na de sinterklaasviering weer in de gaten. Voor nu alvast een fijne pakjesavond gewenst!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: fxstreet.com

 

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koersen dalen, gaat Bitcoin een slechte week tegemoet?
Sluiten