Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin break: koers ingeënt tegen Covid19, analisten positief [video]

Inmiddels zijn de financiële markten in Europa gesloten en in Amerika weer open. Wij maken de balans op en bekijken de koers van de Bitcoin en cryptomarkten aan het eind van de eerste Europese handelsdag van de week.

Het einde van de eerste Europese beursdag van de week eindigt voor de Bitcoin in een dipje.

Bitcoin daalt en cryptomarkt volgt in het rood

We zagen vanmiddag dat de koers van de Bitcoin rond lunchtijd een mooie stijging noteerde. Bij het sluiten van de markt is dat anders. De Bitcoin noteert op het moment een koers van EUR 12.749,68 ($ 15.162,68) en dat is 2,80% minder dan gisteren rond Europese etenstijd. De BTC leidt ook nu de cryptomarkt, want afgezien van enige stable coins kleuren alle koersen rood. In het overzicht met live cryptokoersen van TradeinCrypto.com kun je zien dat BTC de schade nog relatief beperkt houdt. Gelukkig lijkt de oorzaak niet fundamenteel en is deze goed verklaarbaar.

Bitcoin ingeënt tegen Corona

De verklaring is namelijk dat de aandelenkoersen door de bekendmaking over het nieuws van een Coronavaccin sterk stijgen. De BTC correleert echter meer met de goudprijs. Hierdoor profiteren de Bitcoin en goud momenteel minder. Men verwacht dat dit echter een tijdelijk effect is dat geen blijvende invloed heeft. Sterker nog, analisten zijn bijzonder enthousiast.

Analisten zijn weer vol vertrouwen

Zo zien we dat Mike McGlone, een strategist van Bloomberg, alvast een analyse voor de BTC-koers in 2021 maakte. Hij laat in een grafiek zien hoe de Bitcoin in 2021 richting $ 20.000,- gaat.

Hij krijgt daarin bijval van Jason Deane, Bitcoin analist van Quantum Economics. De bekende Amerikaanse investeringslegende Bill Miller verwacht dat er een enorme schaarste zal ontstaan en adviseert in onderstaand interview om nu te investeren. Wij adviseren je uiteraard altijd om eerst jouw eigen onderzoek te doen om te beslissen of en wanneer je investeert.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koers ingeënt tegen Covid19, analisten positief [video]
Sluiten