Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 nov 2020

Bitcoin break: koers nu door $ 15.000,-. Sweetspot of probleem?

De Europese financiële markten zijn gesloten en in Amerika is de handelsdag inmiddels begonnen. Dit brengt nog meer goed nieuws voor de Bitcoin en de cryptomarkt. De munt schiet nu zelfs door de $ 15.000,-. Vraag is of dit een sweet spot voor investeerders is of dat zij een probleem moeten verwachten. Wij analyseren.

Op het kruispunt van de sluitende Europese financiële markten en de opening van de Amerikaanse beurzen kijken we als eerste naar de huidige stand van zaken.

Bitcoin breekt volgende magische grens: $ 15.000,-

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 12.711,25 ($ 15.029,66) en stijgt daarmee 6,55% ten opzichte van gisteren. Ook de rest van de cryptomarkt blijft positief gestemd. De live cryptokoersen van TradeinCrypto.com laten zien dat er op de stable coins na alleen maar groene cijfers gespot worden. Vraag is natuurlijk of $ 15.000,- een breekpunt wordt voor de bull-rally. Wij analyseren de situatie.

Bitcoin een sweet spot nu $ 15.000,- gebroken is?

De koers is natuurlijk nog maar net door $ 15.000,- gebroken, dus om te zeggen dat de laatste weerstandszone definitief gebroken is, is wellicht wat vroeg. Toch zijn veel analisten ervan overtuigd dat de ban gebroken is. Er zijn nu volgens hen geen weerstanden meer tot de recordkoers van 2017. Analist Mati Greenspan plaatste een overzicht op Twitter waarop het koersverloop en de trend goed te zien zijn.

Ook analist Dan Tapiero is in zijn nopjes. Het is wat hem betreft het moment om te profiteren voor Bitcoin-investeerders en hij spreekt momenteel van een ‘sweet spot’ voor hodlers.

Daarnaast is hij ervan overtuigd dat de belangrijkste statistieken ruimte bieden voor verdere, sterke groei. Toch zullen verdere koersstijgingen niet in een rechte lijn gaan.

Zijn er op korte termijn problemen te verwachten?

Hoewel ook de pessimistische beleggers zien dat er weinig weerstand is zijn er toch signalen die erop duiden dat er op korte termijn een terugval te verwachten is. Zo ziet men in de statistieken van de zogenoemde Bitcoin whales (zeg maar de grootbezitters) dat zij willen verkopen. Ook wanneer wij de MVRV (Market Value to Realized Value) verhouding bekijken zien we dat deze sterk oploopt. Deze bedraagt momenteel namelijk 13,5%. In het verleden leidde een MVRV van meer dan 8,9% altijd tot een verkoopgolf.

Overigens zou zo’n verkoopgolf een eerste steunniveau vinden op $ 14.600,- en in het ergste geval, voor zover men nu kan zien, een correctie richting $ 13.800,- veroorzaken en dat is relatief gezien geen grote daling. Deze koers stond immers eerder deze week nog op de borden.

Als we rekening houden met de haltes die elke trein onderweg tegenkomt kunnen we afsluiten met de woorden van crypto-expert Charles Edwards.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koers nu door $ 15.000,-. Sweetspot of probleem?
Sluiten