Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze man voorspelde de val van de Bitcoin. Wat denkt hij nu?

Aan het begin van 2018 had de Bitcoin net haar hoogste koers ooit bereikt en dachten de meeste analisten nog dat er een kleine correctie gaande was. Het was voor velen een verrassing dat er een heuse cryptowinter aankwam. Peter Brandt van Factor Research and Trading keek minder verbaasd op. Hij was een van de weinigen die de Bitcoin-crisis correct voorspelde. We zijn benieuwd hoe hij tegen de koersstijging van vorige week aankijkt.

Wie is Peter Brandt?

Peter Brandt is een 71-jarige veteraan in de effectenhandel. Naast andere beleggingen houdt hij zich intensief bezig met de Bitcoin en cryptovaluta. Hoewel zijn naam vaak niet bij de ‘influencers’ genoemd wordt heeft hij bij insiders een sterke reputatie. Zo voorspelde hij de hoogste koers van de Bitcoin accuraat. Dat daarop een cryptowinter zou volgen lag minder voor de hand. Toch was hij een van de weinigen die ook dat goed voorspelde. Het verleden biedt geen garantie voor de toekomst, maar het zou zonde zijn om zijn opinie te negeren.

Wat denkt Peter Brandt over de Bitcoin?

Yahoo Finance vroeg de crypto-insider naar zijn gedachten naar aanleiding van de koersexplosie van vorige week. Hij gaf aan dat hij positief verbaasd was en dat hij iets opvallends waarnam. Bij het vergelijken van de koersen viel hem namelijk op dat de koersontwikkeling dezelfde parabool kent als de koersen in 2015. Op basis van die eerder parabool voorspelde hij de eerdere rally. Nu ziet hij deze parabool dus weer. Dit in combinatie met zijn andere analyses leidt ertoe dat hij wederom positief is. Hij voorziet dat de Bitcoin binnen nu en 2 jaar richting € 50.000,- kan gaan. In een statistiek die hij op Twitter publiceerde laat hij de overeenkomsten zien.

Bitcoin eerst op voor correctie?

Net als veel andere traders vraagt hij zich af of er eerst een correctie komt voordat er een echte bull-rally komt of dat de explosie van vorige week het begin van de rally inluidde. Hij durft hier geen directe uitspraak over te doen. Als er een correctie komt verwacht hij die na de zomer.

Gaat de Bitcoin zeker stijgen?

Hoewel zijn analyse past in andere opvattingen die op een koersexplosie wijzen is er uiteraard geen zekerheid dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Ook zien we dat het nooit kwaad kan om sceptisch te zijn tegenover ‘influencers’. We raden je daarom aan om het nieuws en de live koersen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze man voorspelde de val van de Bitcoin. Wat denkt hij nu?
Sluiten