Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Waarom Bitcoin weer voorbij de 20.000 dollar gaat

Veel mensen vragen zich af hoe de koers van de Bitcoin zal verlopen. Zal deze verder stijgen of juist eerst moeten dalen? Canadese financiële onderzoekers analyseerden het historisch koersverloop van de Bitcoin en kwamen tot een bijzondere ontdekking. Zij zijn er dan ook zeker van dat de Bitcoin weer terug komt op het niveau van $ 20.000,- en verder kan stijgen.

De Bitcoin in het verleden

De analisten bekeken de koers van de Bitcoin in het verleden. Zij kwamen tot een bijzondere ontdekking. Uit een vergelijking blijkt dat het patroon van de Bitcoin koers in de periode 2011-2015 opvallende gelijkenissen vertoont of, sterker gezegd, nagenoeg gelijk is aan het patroon van de Bitcoin koers in de periode 2015-2019. Op basis van deze verwachting is het patroon van de Bitcoin-koers voor de komende jaren te extrapoleren. Zoals je in onderstaande grafiek kunt zien betekent dit dat de Bitcoin-koers in 2021 terug zou komen op het hoogste punt van $ 20.000,-.

Dit is echter niet het hele verhaal. De onderzoekers nemen in dit patroon namelijk twee factoren niet mee. Allereerst blijkt uit historische vergelijkingen van de Bitcoin dat de koers zowel in 2015 als in 2017 een veel hogere groeicurve had dan de periode daarvoor en dat de hoogste koers veel hoger ligt. Je kunt dit uiteraard zelf controleren met historische koersen van de Bitcoin.

De tweede factor die de onderzoekers buiten beschouwing laten is de status van de markt. Immers, pas vanaf 2016 is de markt sterk uitgebreid en zijn er heel veel nieuwe initiatieven te noteren. Ook zijn er veel meer mensen die in cryptovaluta handelen. Wij zetten een aantal factoren op een rij die de stijging van het koersverloop kunnen beïnvloeden.

Factoren voor stijgend koersverloop Bitcoin

  • Allereerst geldt dat institutionele beleggers sneller toetreden tot de markt. We zagen de eerste pensioenfondsen al instappen.
  • Beheerders van investeringsfondsen, zoals Fidelity Investments melden een toenemend aantal institutionele beleggers in Bitcoin.
  • Ook het platform Bakkt draagt bij aan de massa-acceptatie van cryptomunten. Zo zal je door een deal tussen hen en Starbucks binnenkort digitaal goud in kunnen ruilen voor zwart goud.
  • De grote Amerikaanse supermarktketen Kroger heeft de mogelijkheid om te betalen met Visacard afgeschaft en is druk in gesprek om daar Bitcoin-betalingen voor in de plaats te stellen.
  • Samsung anticipeert op toenemende belangstelling bij de massa om zijn nieuwe telefoons, zoals de Samsung Galaxy S10 uit te rusten met een cryptowallet.

De toekomst van de Bitcoin

Wanneer we even afstappen van allerlei theorieën en deze feiten naast elkaar leggen ontstaat een interessante gedachte. Op basis van de patronen die de onderzoekers zien kunnen we de Bitcoin naar $ 20.000,- zien stijgen. Ook kunnen we verwachten dat het nieuwe koersplafond veel hoger komt te liggen dan bij de vorige top per eind 2017. Tot slot is er een aantal factoren dat niet was mee te nemen in het Canadese onderzoek maar die het wel logisch maken dat de koersontwikkeling zal versnellen ten opzichte van de situatie in de periode 2015-2017. Uiteraard staat daar altijd tegenover dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Goed opletten is dus het devies.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom Bitcoin weer voorbij de 20.000 dollar gaat
Sluiten