Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 jun 2019

Bitcoin weekend 2-6: actuele koersen en koersverwachting

Afgelopen vrijdag zagen we dat de Bitcoin een tik op de neus kreeg nadat zij kort de $ 9.000,- raakte. Inmiddels geniet Nederland van het warme weekend terwijl de koersen hun weg naar boven weer vinden. In dit overzicht geven we je een tussenstand van de ontwikkelingen en blikken we met koersverwachting en crypto-agenda vooruit naar de komende week. Wat kunnen we verwachten?

Hoe verloopt het weekend voor de Bitcoin?

Tot nu toe kunnen we van een positief weekend spreken. Nadat de marktkapitalisatie vrijdag omlaag dook richting 240 miljard zagen we dat het herstel dat zich daarna vormde doorzet. Inmiddels is het marktkapitaal 263 miljard en we zijn daarmee terug op het niveau van afgelopen donderdag, toen het koersrecord voor de Bitcoin boven $ 9.000,- werd gebracht. In onderstaande grafiek zie je de ontwikkeling van de marktkapitalisatie over de laatste 5 dagen.

marktkapitalisatie-bitcoin-2-6

 

Zoals je ziet neemt de opwaartse trend vanochtend weer sterk toe.

Wat betekent dit voor de Bitcoin en Altcoins

De kapitaalinstroom heeft uiteraard positieve gevolgen voor de cryptomarkt. We zien de koersen van Bitcoin en Altcoins weer stijgen. Het strategisch niveau van $ 9.000,- komt weer in zicht.

Dit zijn de live koersen van de Bitcoin en top 10 Altcoins zoals we die deze zondagochtend om 10.00 uur vastlegden.

Koersoverzicht Bitcoin en Altcoins. Live cryptokoersen voor koersverwachting vastgelegd op 2 juni om 10 uur.
Koersoverzicht Bitcoin en Altcoins. Live cryptokoersen vastgelegd op 2 juni om 10 uur. Tradeincrypto.com

Met deze actuele informatie kunnen we ons voorbereiden op de komende week. Welke agendapunten kunnen van belang zijn en wat zijn de koersverwachtingen?

Vooruitblik agenda Bitcoin en cryptomunten week 23?

We blikken vooruit op de ontwikkelingen die de komende week de markt kunnen beïnvloeden en bekijken koersprognoses. We beginnen met de crypto-agenda.

Highlights crypto-agenda Bitcoin en Altcoins

Een blik op de crypto-agenda leert dat we donderdag en vrijdag een belangrijk evenement hebben. Dan wordt in Berlijn namelijk het ‘We are developers world congres’ georganiseerd. Diverse cryptomunten, waaronder Ripple (XRP), zijn daar aanwezig. Daarvoor lanceert Bitcoin Cash (BTC) op woensdag een local Bitcoin marketplace. UIteraard zijn we benieuwd wat we daar kunnen verwachten. Daarna vaart op 9 juni de fameuze Blockchain cruise weer uit.

Highlights monetaire bekendmakingen

Als we kijken naar de monetaire bekendmakingen die voor de Bitcoin en/of andere cryptomunten van belang zijn valt het oog op donderdag. Dan staat voor de ECB namelijk een nieuwe rentebeslissing met aansluitende persconferentie op het programma.

In Amerika staan alleen de reguliere monetaire bekendmakingen op het programma.

Koersverwachting Bitcoin en cryptomunten week 23

De Bitcoin heeft nog ruimte voor groei. Analisten voorzien dat er zeker nog tot een koers van $ 10.000,- geen sterke weerstand zou zijn op basis van koersanalyses. De koersverwachting voor de komende week is volgens hen dan ook gunstig.

Ook voor de diverse altcoins gaat het een positieve week worden als we de analisten mogen geloven. Zo zien we dat een koersstijging van de Ripple (XRP) tot dollars per stuk in de komende weken voorzien wordt. Ook kijkt de markt reikhalzend uit naar de inhoud van de aankondigingen van topman Justin Sun. Wat bedoelde hij toen hij ‘something amazing and huge’ aankondigde? Tron (TRX) en BitTorrent Token (BTT) profiteren alvast van FOMO en analisten verwachten koersstijgingen tot 40% als zijn aankondiging positief ontvangen wordt. Een dergelijke opleving heeft in de regel ook effect op de rest van de Altcoin-markt, dus we zijn benieuwd.

Kortom, als we op basis van de koersverwachting en agenda’s de week beoordelen ligt er een positieve week in het vooruitzicht. Des te meer reden om de koersontwikkelingen en het laatste nieuws te blijven volgen en daar voorzien wij natuurlijk graag in.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin weekend 2-6: actuele koersen en koersverwachting
Sluiten