Bitcoin-koers langzaam gegijzeld door Bakkt?

Sinds 23 september is het crypto-handelshuis Bakkt operationeel. Tot nu toe kunnen we stellen: Bakkt bakt er niets van, want het is tot nu namelijk alles behalve een succesverhaal. Wij kijken naar de ontwikkelingen bij Bakkt en vragen ons af of de Bitcoin-koers niet langzaam en ongewild gegijzeld is.

Hoe doet Bakkt het sinds de opening?

Zoals we al zeiden, Bakkt bakt er niets van. In de eerste week van het handelshuis wist dit, vooraf zeer hoog geprezen, initiatief nog niet de omzet te halen die de Bitcoin in 4 minuten draait. Dit zie je eenvoudig in onderstaande Tweet.

Sindsdien is het niet veel beter gegaan, zo blijkt uit de statistieken.

bitcoin-transactie-volume-bakkt-blijft-dalen
Het transactievolume van de Bitcoin-handel op Bakkt blijft teruglopen. Bron: TheIce.com

Wat leert de teleurstelling van Bakkt ons?

Hoewel we natuurlijk hopen dat ieder goedbedoeld Bitcoin-initiatief slaagt kunnen we er niet omheen dat Bakkt tot nu toe teleur stelt. Uiteraard is het niet prettig geweest dat na een dag de Bitcoin-koers instortte. Toch zien we dat de institutionele beleggers niet massaal toestromen om het handelsplatform te omarmen. Verder blijkt er ook weinig interesse om -conform ‘buy the dip’- fors in te stappen nu de koersen dalen. Daarmee ontstaat er een serieus probleem.

Gijzelt Bakkt de koers van de Bitcoin?

De optiecontracten zorgen echter voor een ander probleem. Hoewel het transactievolume zeker (enorm) achterblijft zijn wel alle ogen op Bakkt gericht. Nu we de future voor de komende maand steeds negatief zien ontwikkelen kan de koers van de Bitcoin gegijzeld worden. Als de grote partijen namelijk investeren op een koersdaling is de rest van de markt in mineur. Sterker nog, de beschikbaarheid van specialisten en diepgaande analyses zou juist één van de factoren zijn voor het succes van Bakkt.

Daarbij is natuurlijk de vraag hoe makkelijk de ‘vrije koersen’ zich bewegen als men ten eerste ziet dat de verwachting van ‘de professionals’ is dat de markt daalt. Bovendien wordt het te aantrekkelijk als de Bitcoin ineens naar bijvoorbeeld $ 9.000,- zou stijgen terwijl de contracten op $ 8.310,- zouden expireren. Daarbij is inmiddels bekend dat opties helemaal niet zo goed zijn voor de Bitcoin-koers als eerst beweerd werd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin-koers langzaam gegijzeld door Bakkt?
Sluiten