Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 jun 2019

Bitcoin-analyses bevestigen weer: Bitcoin moet eerst verder dalen voor een record

Wie zeker weet hoe de Bitcoin-koers zal verlopen gaat een welvarend leven tegemoet. Toch proberen analisten regelmatig een inschatting te maken. Een van de scenario’s is al lange tijd onderwerp van gesprek en lijkt al een aantal malen bevestigd te worden. Vandaag bekijken we de nieuwe analyses die op dit scenario van ‘dalen voor stijgen’ duiden. 

Waarom zou de Bitcoin eerst dalen?

Een van de indicatoren voor de koers van de Bitcoin is de NVT-ratio. Op basis van deze verhouding (die de verhouding tussen transactievolume en activiteiten op de Blockchain afmeet) maakt analist Willy Woo al geruime tijd deze ratio. Wanneer we die analyse bekijken zien we dat de koers bearish is.

https://twitter.com/woonomic/status/1136452721769193472/photo/1

Ook een andere analist, Josh Rager, ziet op basis van historische ontwikkelingen een komende koersval. Hij voorziet dat er na elke snelle stijging een koersval van ongeveer 30% maakt. Na de snelle groei richting $ 9.000,- is er nu sprake van een bearish beweging. Volgens de statistieken zou deze rond de 30 % moeten bedragen en daarmee tot rond rond $ 6.000,- moeten dalen voor zij op weg kan naar een nieuw laagtepunt.

bitcoin-koersval-30%-na-bull-run

Komt na de koersval een nieuw record voor de Bitcoin in zicht?

De bekende analist en Bitcoin-miljonair Oliver Isaacs ziet daarna toch een nieuw koersrecord komen. Hij verwacht dat dit rond het einde van het jaar gevestigd zal worden. Hij baseert zich eerder op fundamentele analyses, zoals geopolitieke en technische factoren. Ook verwacht hij dat de ontwikkelingen in regelgeving de koersen van de Bitcoin en andere cryptomunten positief zullen beïnvloeden.

Als geopolitieke factor ziet hij met name de handelsoorlog tussen China en Amerika als drijvende kracht voor een koersstijging. Ook de ontwikkeling van zogenoemde ‘sanctielanden’ om via digitale valuta de sancties te verlichten. Als technische factoren ziet hij de vele initiatieven die genomen wordt om de Blockchain ook buiten de crypto-industrie toe te passen. Binnen de industrie worden juist initiatieven genomen om het toenemend aantal transacties te kunnen blijven verwerken benoemd. Qua regelgeving hebben we zowel te maken met positieve effecten, zoals goedkeuring voor een Bitcoin-EFT, als negatieve effecten, zoals inperkingen van de privacy.

Een niet genoemde factor die ook een rol speelt is de komende Bitcoin-halving, die in het verleden ook tot koersrecords heeft geleid. Hoe het ook zij, reden te over om het laatste nieuws en de live koersen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: CCN.com

 

Reageer op artikel:
Bitcoin-analyses bevestigen weer: Bitcoin moet eerst verder dalen voor een record
Sluiten