Want Bitcoin Update: koers onderuit ondanks positieve Elon Musk

Tech Robert Kroes 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de handelsweek op de Europese financiële markten weer ten einde en begint Amerika aan de laatste dag. Helaas duiken de koersen van Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten. Dit terwijl Elon Musk juist positiever wordt over de grootste cryptomunt. Kortom, de hoogste tijd voor een update.

Nu er een plotselinge verkoopgolf over de cryptomarkt gaat beginnen we direct met de update van de laatste stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Koers-update: Bitcoin daalt, meeste top 25 cryptomunten volgen

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 29.786,88 ($ 36.076,49) en dat is 8,07 % lager dan gisteren, maar nog ruim boven de koers van dinsdag. Ook de meeste andere top 25-munten van de cryptomarkt noteren een negatieve koers. Daar tegenover staat dat er ook fikse winsten worden genoteerd. Grootste stijger is Chainlink (LINK) met 18,77 %, maar ook Cosmos (ATOM) noteert nog steeds de dagwinst in dubbele cijfers. Uiteraard kun je de live cryptokoersen 24 uur per dag en dus ook het hele weekend volgen op de website van Tradeincrypto.com.

Dit is waarom de Bitcoin plotseling daalt

Op het moment van schrijven is nog niet helemaal duidelijk waardoor de plotselinge koersval veroorzaakt wordt. Voor zover we kunnen analyseren spelen er 3 factoren een rol. Ten eerste is nu bekend geworden dat er in Engeland een petitie is ingediend om de Bitcoin te bannen omdat de cryptomunt destabiliserend zou kunnen werken voor de economie. Hoewel de petitie nog niet erg aanslaat worden investeerders vaak onrustig van dergelijke initiatieven. Een ander aspect is dat miners de munt massaal blijven verkopen. Tot slot blijkt dat een Franse programmeur vlak voor zijn overlijden voor ruim $ 500.000,- in Bitcoin aan extreem rechtste Amerikaanse groeperingen heeft nagelaten. Dat deze groeperingen betrokken zijn bij de bestorming van het Capitool ligt daarbij uiteraard uiterst gevoelig en ook deze negatieve publiciteit helpt niet.

Elon Musk juist positiever over BTC

Hoewel de correctie niet vreemd is, is de timing wel opvallend. Elon Musk, die als een belangrijke influencer gezien wordt, is namelijk juist positiever over de Bitcoin. In een Twitter-discussie stelde hij vandaag zijn kritische kijk op de grootste cryptomunt op een belangrijk aspect bij. Hij erkende namelijk dat de munt wel degelijk een bewaarfunctie heeft en zo kan dienen om de inflatie te bevestigen. Dat is voor de kritische Musk een fikse stap vooruit. Velen dachten dan ook dat er een koersstijging aan zou komen door dit nieuws.

Vanmiddag zagen we dat een verdere koersstijging van Ethereum (ETH) afhankelijk is van de dagkoers. Voor de Bitcoin is het perspectief op (middel)lange termijn beduidend positiever. Analisten voorzien namelijk dat deze correctie juist gezond is om de Bitcoin op recordkoers te houden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen