Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 nov 2020

Bitcoin lunch break: koers stijgt, deze investeerder verloor $ 160 miljoen

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiƫle markten. Wij maken de stand op van de koers van Bitcoin en andere cryptomunten. Verder bekijken we hoe een investeerder $ 160 miljoen verloor met zijn Bitcoin belegging. Ook kijken we hoe het profiel van investeerders verandert.

We beginnen zoals altijd bij de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin stijgt weer boven $ 18.000,-. Cryptomarkt positief

Gisteren zagen we rond lunchtijd dat de Bitcoin onder $ 18.000,- kwam. Hierna trad herstel op en dat herstel zet door. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 15.421,20 ($ 18.303,44) en dat is 3,88% hoger dan de koers van gisterenmiddag. De andere cryptomunten in de top 25 laten een positief beeld zien. Vele stijgen nog sneller dan de BTC. Koploper is Litecoin (LTC), dat een plus van 9,87% noteert. Grootste daler is LEO Token (LEO), maar met 1,72% is dat niet buitengewoon. Uiteraard kan je via onze collega’s van Tradeincrypto.com de live koersen 24 uur per dag blijven volgen. Deze nieuwe stijging betekent natuurlijk winst voor veel investeerders, maar het kan ook anders lopen.

Bitcoin investeerder verliest $ 160 miljoen

Zo verloor Masyoshi Son, CEO van het Japanse SoftBank in 2018 liefst $ 160 miljoen dollar. Hij liet zich tijdens de bull-run van 2017 door een baas van een investeringsbedrijf dat door SoftBank was overgenomen, verleiden om 1 procent van zijn vermogen in Bitcoin te beleggen.

Helaas bleek de koers al dicht bij het koersrecord te zijn en schoot de waarde van zijn investeringen pijlsnel naar beneden. Hij geeft toe dat hij zo geobsedeerd was door de dalende koersen dat hij niet meer aan zijn gewone werk toe kwam. Hij besloot daarom zijn investeringen te verkopen en het verlies van $ 160 miljoen voor lief te nemen. Overigens heeft de man nog ettelijke miljarden, dus we hoeven niet bezorgd te zijn over zijn financiƫle positie.

In een recent interview vertelt Son dat hij niet boos of teleurgesteld is, maar dat hij voorlopig niet meer in BTC zal investeren omdat hij enerzijds niet exact begrijpt hoe de markt in elkaar zit en anderzijds nerveus wordt van de volatiliteit. Veel andere investeerders denken daar anders over.

Profiel BTC-investeerder verandert

Crypto-bedrijf Easy Crypto deelde cijfers over haar klantenportefeuille. Zij zien dat meer dames en meer oudere investeerders investeren in Bitcoin. Met name de verschuiving in leeftijd is interessant omdat oudere mensen vaak meer vermogen hebben. Ook geeft men aan dat de Coronacrisis ervoor zorgt dat mensen zich meer verdiepen in technologie en de werking van de Bitcoin. Wel waarschuwt men voor een andere trend. Het aantal scams neemt namelijk ook toe.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onzeĀ WANT crypto-analysesĀ of de achtergrondartikelen enĀ vooruitblikken op de cryptomarktĀ enĀ Bitcoin. Uiteraard kun je ook deĀ live-koersen 24 uur per dag volgenĀ als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch break: koers stijgt, deze investeerder verloor $ 160 miljoen
Sluiten