Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 nov 2020

Bitcoin break: koers stijgt richting koersrecord, wordt het gebroken?

Inmiddels is de handelsweek op de Europese financiële markten gesloten en begint Amerika aan de laatste dag. Wij kijken naar de actuele stand van de Bitcoin en cryptomarkt. Zo dicht is de Bitcoin bij een koersrecord, wordt dat gebroken?

We beginnen weer met de actuele stand van de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt door, cryptomarkt blijft positief

De koers van de Bitcoin bedraagt op dit moment EUR 15.730,20 ($ 18.655,24) en stijgt daarmee 3,91% ten opzichte van de koers van gisteren. Ook de rest van de cryptomarkt is positief. Crypto.com (CRO) valt daarbij op met een koersstijging van liefst 15,29%. Uiteraard kan je de actuele koersen op elk moment bekijken via de live cryptokoersen van Tradeincrypto.com.

Hiermee sluit de grootste cryptomarkt een bijzonder positieve week af. Sinds opening van de financiële markten op maandag steeg de koers meer dan 17%. Vraag is hoever we nu van het koersrecord van de BTC verwijderd zijn.

Zo dicht is Bitcoin bij een nieuw koersrecord

Door deze absurd snelle stijging is de Bitcoin nog slechts 5% verwijderd van het koersrecord ($ 19.660,-) van 17 december 2017. Dat de interesse in de grootste cryptomunt nog niet gedoofd is blijkt uit de laatste 16 uur, waarin liefst 21 miljard in de cryptomarkt werd gebracht.

Hoe loopt de weg naar een koersrecord?

Als de grootste cryptomunt blijft stijgen krijgen we te maken met een lichte weerstand op $ 18.800,-. Daarna zien we een zwaardere weerstand op $ 18.953,-. Tot slot zien we op basis van de Fibonacci-getallen nog een weerstand liggen op $ 19.386,-. Daarna ontstaat de unieke situatie dat we geen historische data hebben voor koersanalyses. Ook de technische analyses zijn daarmee onzeker, aangezien ze nog nooit in de praktijk getest zijn. Vraag is natuurlijk of we deze situatie binnenkort mee gaan maken.

Analisten twijfelen aan recordrally

Uit analyses maken specialisten op dat de groei vooral veroorzaakt wordt door statistieken uit de derivatenmarkt. Hij geeft aan dat voor een gezondere verdere groei meer directe investeerders in de markt moeten komen. Hierdoor zou de derivatenmarkt overspannen zijn.

Zijn analyse zie je hierna.

Het wordt daarmee dus een spannend weekend, waarbij er genoeg te overdenken valt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koers stijgt richting koersrecord, wordt het gebroken?
Sluiten