Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 nov 2020

Bitcoin lunch: Koers stijgt door, nieuwe natuurlijke bodem? [video]

De Europese financiële markten zijn weer aan de lunch, dus wij maken uiteraard de balans op. Daarnaast kijken we naar een belangrijke reden om verdere koersstijging te verwachten en vragen we ons af of Bitcoin een natuurlijke bodem heeft bereikt. Kortom, er is weer veel te bespreken.

Uiteraard beginnen we met de stand van zaken.

Bitcoin stijgt door, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 13.646,76 ($ 16.125,66) en dat is 2,11% hoger dan tijdens de lunch van gisteren. Daarnaast zien we in het overzicht met live cryptokoersen van TradeinCrypto.com dat de cryptomarkt als geheel wisselend presteert binnen een veilige bandbreedte. Uitzondering is de Litecoin (LTC), die ruim 7% winst maakt. De markt lijkt bijzonder positief gestemd. We zien met name dat massa-adoptie goed ontvangen wordt.

Massa-adoptie kwestie van tijd

Met meer dan 23 miljoen verkopers verwachten analisten dat PayPal snel bij zal dragen aan de massa-adoptie van Bitcoin en andere cryptomunten. Deze conclusie wordt ondersteund door andere partijen. Zo is de financiële wereld steeds enthousiaster over het gebruik van BTC en andere cryptomunten. Ook banken ontwikkelen in hoog tempo nieuwe cryptoproducten. Men verwacht dan ook dat grotere spelers wachten op momenten dat er een dip in de koers is en dan steeds vaker proberen in te stappen. Bloomberg verwacht dan ook een koers van $ 100.000,- per Bitcoin binnen 5 jaar.

Heeft de Bitcoin een natuurlijk minimum bereikt?

Bij alle positieve geluiden is er één signaal ondergesneeuwd. Dit bullish signaal komt voort uit historische analyses. Het blijkt namelijk dat als de Bitcoin voor meer dan 100 dagen boven een bepaalde koers sluit, de munt daarna nooit meer onder dat niveau komt. In onderstaande video zie je hoe men tot deze conclusie komt.

De alerte lezers zullen zich afvragen hoe het dan met het openstaande CME-gat op $ 9.600,- staat. Het blijkt dat veel cryptoliefhebbers verwachten dat dit gat niet meer gedicht gaat worden. Deze veronderstelling sluit aan bij de beweringen in bovenstaande video.

Uiteraard is dit alles geen garantie, dus blijf vooral jouw eigen onderzoek doen als je overweegt om zelf te beleggen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Koers stijgt door, nieuwe natuurlijke bodem? [video]
Sluiten