Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 nov 2020

Bitcoin lunch: koers boven supportgrens, gaan we naar all time high?

De eerste handelsdag voor de Europese financiële markten is weer halverwege, dus is het de hoogste tijd om de stand op te maken voor Bitcoin en andere cryptomunten. Gaan we deze week naar een all time high? Want analyseert.

Allereerst kijken we naar de huidige stand van de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin houdt stand, cryptomarkt positief

Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 15.712,16 ($ 18.647,63) en dat is 2,31% hoger dan gisteren en ook aanzienlijk hoger dan de koers van afgelopen vrijdagmiddag. Hiermee houdt de grootste cryptomarkt trend met de koersen van de andere cryptomunten in de top-25. Als we de live koersen op de site van Tradeincrypto.com bekijken zien we wel dat de Altcoins positievere resultaten laten zien. Koploper is Cardano (ADA) met een resultaat van 13,92%, maar er zijn meer cryptomunten die op dit moment een koersstijging in dubbele cijfers laten zien. Nu de Bitcoin boven het supportlevel van $ 18.500,- blijft rijst de vraag of we deze week een koersrecord kunnen verwachten?

Vestigt Bitcoin deze week een nieuw koersrecord?

Veel analisten zijn positief over de kansen dat Bitcoin op korte termijn een nieuw koersrecord zal vestigen. Zo stellen analisten dat de $ 20.000,- eraan komt en dat er niets aan te doen is.

 

Weer andere analisten leggen een vergelijk met de handelsvolumes in Tether (USDT). Deze zijn nu erg laag. De laatste keer dat deze zo laag stonden schoot de Bitcoin met ruim 28% omhoog. Over de relatie tussen BTC en USDT schreven onze collega’s van Tradeincrypto.com eerder dit achtergrondartikel.

Wie op basis van deze analyses achterover leunt in afwachting van het moment juicht wellicht te vroeg. Er zijn namelijk ook andere signalen.

Krijgen we eerst nog een prijsdaling?

Deze analisten verwachten dat er eerst nog een koersdaling nodig is voordat we nieuwe records kunnen noteren. Volgens hen is die daling ook aanstaande. Zo signaleert Ki Young Ju, CEO van Crypto Quant, dat er (te) veel Bitcoin whales hun bezit verhuizen naar Coinbase. Dit duidt volgens hem op een toenemende interesse om te verkopen.

Daarnaast zijn er diverse analisten met trackrecords die voorzien dat de koers eerst terugvalt naar $ 15.500,- tot $ 16.000,-. Andere analisten verwachten een verdere teruggang. Hier staat echter tegenover dat deze analyses op basis van beurstransacties gemaakt zijn. Institutionele beleggers tonen volgens insiders nog steeds meer interesse. Zij kopen echter op de ‘over the counter’ markt, waardoor deze transacties niet naar voren komen in beurskoers-analyses. Het wordt dus hoe dan ook een spannende week voor de Bitcoin.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: koers boven supportgrens, gaan we naar all time high?
Sluiten