Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 nov 2020

Bitcoin break: koers komt terug. Lijstje: 5 rijkste cryptomiljardairs

Nu de dinsdag op de Europese financiële markten weer achter de rug is en de Amerikaanse markten open zijn bekijken we de koers van van de Bitcoin, die al vele mensen miljardair gemaakt heeft en dat blijft doen. Ook kijken we naar de andere munten op de cryptomarkt.

Uiteraard beginnen we de Bitcoin break van vandaag met een overzicht van de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin koers stijgt, cryptomarkt is voorzichtig positief

De koers van de Bitcoin bedraagt momenteel EUR 12.938,66 ($ 15.281,78) en daarmee ligt de koers van de BTC 0,72 % hoger dan gisteren. Daarmee zien we dat de belangrijkste cryptomunt de terugslag van gisteren niet doorgezet heeft. Het herstel van de cryptomunt oogt wat voorzichtig, maar we zien op de hele cryptomarkt een voorzichtig beeld, waarbij positieve en negatieve koersen dicht dicht bij elkaar liggen. Of dit zo blijft kan je natuurlijk altijd zelf checken op het overzicht met live cryptokoersen op de site van Tradeincrypto.com. Een ding staat buiten kijf, er zijn met de crypto-industrie al een flink aantal Bitcoin-miljardairs gemaakt.

Hoeveel Bitcoin miljardairs zijn er?

Het is, door de gedeeltelijke anonimiteit van Bitcoin, altijd lastig om te bepalen wie de rijkste BTC miljardairs zijn. Er kunnen namelijk altijd één of meer individuen schuil gaan achter de 7 wallets die gevuld zijn met meer dan 1 miljard BTC. Daarnaast schatten analisten in dat twee van die adressen zogenoemde ‘stocks’ zijn van cryptobeurzen. Daarnaast blijven de miljarden van Satoshi Nakamoto, die als ontwikkelaar tegen de huidige waarde zo’n $ 16,9 miljard aan BTC op zijn wallets heeft staan, ook vaak buiten beschouwing. Een lijst van pure Bitcoin-miljardairs is dus lastig te maken. Toch kunnen we wel iets zeggen over rijkdom door cryptomunten.

Wie zijn de rijkste crypto-stinkerds?

Er zijn namelijk dankzij de crypto-industrie een aantal nieuwe miljardairs ontstaan. Daarvan is uiteraard een lijst te maken, dus hieronder zetten wij de vijf rijkste crypto-stinkerds op een rij:

  1. Micree Zhan. Deze mede-eigenaar van Bitmain (producent van mining computers) bezit liefst $ 3,2 miljard.
  2. Chris Larsen. Deze pionier richtte al eerder bedrijven op, maar zijn fortuin vergaarde hij als mede-oprichter van Ripple (XRP). Hoewel hij de eerste plaats niet haalt hoeven we, gezien zijn geschat vermogen van $ 2,6 miljard niet te lang medelijden met hem te hebben.
  3. Changpen Zhao. Deze oprichter van de meest populaire cryptobeurs ter wereld, Binance, wordt vaak kortweg CZ genoemd. De beurs, die overigens pas in 2017 gestart is, legde hem geen windeieren. CZ is namelijk goed voor $ 1,2 miljard aan cryptomunten.
  4. Brian Armstrong. Het oprichten van cryptobeurzen kan klaarblijkelijk lucratief zijn. Deze pas 37-jarige oprichter van Coinbase is niet alleen de jongste bekende cryptomiljardair, maar met $ 1 miljard ook het laatste lid van het exclusieve clubje cryptomiljardairs.
  5. Tyler en Cameron Winklevoss. Deze tweeling, die haar startkapitaal vergaarde uit een schikking met Mark Zuckerburg over Facebook heeft hun geld in veel cryptobezit verdeeld. Hoewel ze niet open zijn over hun financiën schat men hun gezamenlijk vermogen tussen 1,5 en 2 miljard. Daarmee horen zij individueel niet bij het clubje cryptomiljardairs, maar halen ze gezamenlijk wel de top 5 van rijkste crypto-stinkerds.

Als de koersen zo blijven stijgen zullen daar ongetwijfeld in de toekomst meer namen bijkomen.

Bron: Decrypt.co

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koers komt terug. Lijstje: 5 rijkste cryptomiljardairs
Sluiten