Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 okt 2020

Bitcoin break: bitcoin terug door EU; adoptie en koers blijven bullish

De Bitcoin leek aan een correctie bezig, maar zoals we eerder deze week voorspelden is de markt erg volatiel. Dat zien we ook, want de Bitcoin stijgt terwijl de cryptomarkt achterblijft. De oorzaak ligt in de EU. Daarnaast is er positief nieuws over massa-adoptie. Wij zetten de highlights op een rij bij het sluiten van de Europese financiële markten.

Zoals gebruikelijk kijken we eerst naar de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en de cryptomarkt.

Bitcoin pakt verlies snel terug

Gisteren zagen tijdens de BTC-break dat de grootste cryptomunt duikelde. Inmiddels is dat beeld weer helemaal omgekeerd. De koers van de Bitcoin bedraagt namelijk EUR 11.615,92 ($ 13.537,66) en wint daarmee 3,25% ten opzichte van gisteren. Hiermee is de grootste cryptomunt samen met Ethereum (ETH) en Nem (XEM) de uitzondering die de regel bevestigt. Dit kun je zien als je de live cryptokoersen op de site van Tradeincrypto.com bekijkt.

Bitcoin stijgt door EU-steunmaatregelen

Analisten zijn redelijk unaniem in de oorzaak voor het snelle herstel. Deze ligt namelijk goed nieuws over de banen in Amerika en de Europese Centrale Bank, die weer meer indicaties gaf over een stimuleringspakket. Hierdoor verwachten analisten weer stijgende inflatie, waarmee de Bitcoin een safe haven kan worden om de assets van grote partijen veilig te stellen.

Massa-adoptie geeft gunstige vooruitblik op lange termijn

Met de ontwikkelingen rondom PayPal en andere vormen waarmee Bitcoin beschikbaar komt voor de gewone burger lijkt massa-adoptie steeds dichterbij te komen. Analisten verwachten dat in 2029 of 2030 90% van de Amerikanen cryptomunten zullen gebruiken. Zij verwachten dat dit ook het moment zal zijn dat cryptomunten als standaardoptie in de boardroom zullen liggen als optie om de assets van multinationals veilig te stellen.

Door de massa-adoptie zal de vraag ongetwijfeld sterk stijgen omdat de massa-adoptie nu (pas) rond 15% ligt. Zoals iedere investeerder weet leidt een stijgende vraag tot hogere koersen. Daarmee blijft het vooruitzicht voor de Bitcoin op lange termijn bullish.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin break: bitcoin terug door EU; adoptie en koers blijven bullish
Sluiten