Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 september 2020

De Bitcoin in de komende week (38): analisten zien beweging

De koers van de Bitcoin is hier bij WANT, maar ook bij veel investeerders iedere dag het gesprek van de dag. Zoals je inmiddels gewend bent zetten we ook deze maandag de factoren op een rij die de koers van de Bitcoin in de komende week zullen beïnvloeden. Op basis daarvan proberen we een beweging in te schatten.

In onze vooruitblik van vorige week hadden we de koersstijging goed ingeschat. Helaas werd de aanval op $ 10.500,- afgeslagen, zodat we geen CME-gat gedicht zagen op $ 10.600,-. Ook deze week heeft de koersontwikkeling van de Bitcoin weer te maken met een aantal effecten. Deze benoemen we hierna. Zoals gebruikelijk bekijken we eerst de actuele stand van zaken.

De huidige stand van de Bitcoin (BTC)

Vanmiddag zagen we in de crypto-analyse dat de Bitcoin vocht voor koersbehoud. Dit koersbehoud was belangrijk voor een bullish ontwikkeling en inmiddels lijkt deze ingezet. Op het moment van schrijven noteert de BTC namelijk een koerswinst van 3,99%. De Bitcoin-koers in dollars bedraagt nu $ 10.671,09. Het CME-koersgat lijkt hiermee alsnog gedicht als men deze koers vast kan houden. We kunnen dus met een positief gevoel de analyse voor de komende week bekijken. De live cryptokoersen zijn uiteraard nog steeds 24/7 te volgen bij onze collega’s van TradeinCrypto.com.

Profiteert de Bitcoin van de ontwikkelingen in olie?

Oliemaatschappij BP verwacht dat de olieprijs de komende 20 jaar stabiel blijft en niet meer terugkomt op het niveau van voor de Covid-19 uitbraak. Bovendien neemt de invloed van Covid-19 weer toe en ziet men de eerste lock-downs. De Bitcoin heeft eerder laten zien een positief alternatief te zijn voor een slappe oliemarkt en goed te reageren op de Covid-19 crisis. Deze effecten kunnen dan ook, ironisch genoeg, als Bullish gezien worden.

Hash rate bereikt nieuw record

De hash rate geeft kort gezegd aan hoeveel computerkracht wordt ingezet om transacties te valideren en zo de mining reward op te strijken. Hoe hoger de hash rate, hoe positiever men dit waardeert. Het feit dat de Hash Rate vandaag met 135,2 EH/s een record vestigde waarderen beleggers dan ook.

Het Tether-effect is weer zichtbaar

Het aantal Tether (USDT) neemt weer snel toe. Aangezien de Tether een inverse correlatie heeft met de Bitcoin (BTC) duidt dit erop dat partijen hun Tether (USDT) inzetten om goedkoop Bitcoin te kopen. De  ‘buy-the-dip ligt nog steeds rond $ 10.000,-, dus wat dat betreft is dit de ideale gelegenheid om in te stappen. Over het verband tussen Tether (USDT) en Bitcoin (BTC) en hoe je daar voordeel uit haalt bij het handelen schreven onze collega’s van TradeinCrypto.com dit achtergrondartikel.

Gaat de FED deze week haar stempel drukken?

Vorige week zagen we hoe de Europese Centrale Bank de kans kreeg om haar invloed op de BTC-koers te laten gelden. Hoe zij dat deed lees je in dit achtergrondartikel. Deze week zijn alle ogen aanstaande woensdag op de Amerikaanse FED gericht. Zij houdt dan een monetaire vergadering waarin zij bepaalt welke maatregelen met impact op de inflatie zij zal nemen om de economie gaande te houden tijdens de Covid-19 crisis. Analisten geven aan dat de FED wel moet bewegen en meer inflatie toe moet staan. De goudmarkt laat inmiddels zien dat zij zich voorbereidt op een moeilijk pakket voor de FED. De goudkoers stijgt en vormt een zogenoemde ‘gouden driehoek’. Men verwacht daar een uitbraak.

Voor de Bitcoin is het belang hoe de Dollar Currency Index (DXY) reageert. Als deze daalt is dit een volgend bullish signaal. Aan de andere kant zagen we bij een stijging van de DXY in begin december een dalende Bitcoin-koers. Het lijkt er dus op dat de FED deze week flink wat in de melk te brokkelen heeft.

Koersverwachting voor de Bitcoin in week 38

Zoals we zien is de Bitcoin momenteel op dreef en heeft zij het hoogste punt van de vorige week, dat op $ 10.623,- lag, zo ongeveer geëvenaard. Afgaande op de technische analyses en de bullish factoren van het begin van de week ligt een koersstijging richting het heerste weerstandsniveau op $ 10.675,- voor de hand. De ontwikkeling van de volatiliteit, die nog niet overhoudt, en de maatregelen die de FED woensdag afkondigt zullen de trend zetten. Als de komende dagen genoeg wordt opgebouwd en de reserve op $ 10.675,- onder druk blijft kan een goede woensdag de koers daar doorheen drukken richting het volgende sterke weerstandspunt van $ 11.000,-. Mocht ook dit punt sneuvelen (en dat sluit ik bij een goede woensdag niet uit) is er fikse ruimte tot $ 11.500,-.

Als woensdag minder gunstig verloopt dan gedacht voorzie ik dat de koers in de bandbreedte van $ 10.000,- en $ 10.500,- blijft. Daarmee kan het vertrouwen een knauw krijgen en zullen we de Tether (USDT)-bewegingen goed moeten volgen om te zien hoeveel interesse in ‘buy the dip’ er is. Dat er boven de $ 10.000,- alleen een steunniveau op $ 10.279,- ligt maakt een snelle tik naar de psychologisch belangrijke $ 10.000,- in dat geval waarschijnlijker.

Tot nu toe neig ik, alle factoren overziend, naar een positieve koersontwikkeling waarbij we ergens tussen $ 10.800,- en $ 11.000,- het weekend ingaan. Zoals altijd is dit een observatie en geen advies. Wij raden je altijd aan zelf jouw eigen onderzoek te doen om te beslissen óf, wanneer en hoeveel je moet investeren in cryptomunten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cointelegraph

 

Reageer op artikel:
De Bitcoin in de komende week (38): analisten zien beweging
Sluiten